Klas Ingesson slutar: ”Det är bäst för alla”

Av: Erik Karlsson, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

Klas Ingesson slutar som manager  i Elfsborg.

Sviterna av cancern gör det för svårt.

– Det är bäst för alla om jag kliver av, säger han till Borås Tidning.

Klas Ingesson tog över som en av Elfsborgs tränare inför årets säsong. Men sviterna av hans blodcancer har hela tiden ställt till med problem. Benskörheten gjorde att han bröt lårbenet när han föll ur sin rullsstol i pausen mellan IFK Göteborg och Elfsborg. Nu ser han ut att missa även kommande match mot Malmö på grund av en efterhängsen förkylning.

– Mitt immunförsvar är ju inte vad det borde vara efter alla turer med min cancer och jag är känslig för egentligen allting. Jag har fått order från mina läkare att lugna ner mig och nu får det bli så, säger Klas Ingesson till Borås Tidning.

"Kan inte tänka bara på mig själv"

Läkarnas order gjorde att han efter våndor beslutade sig för att ställa sin plats som manager  till förfogande.

– Jag vill så gärna, men kan inte bara tänka på mig själv. Det är bäst för alla om jag kliver av, säger han.

– Det känns bittert. Vi är många i teamet som påbörjat ett projekt tillsammans och har planer för framtiden. Men så som min hälsa är, det finns inga garantier för framtiden. Ska jag vara med ska jag vara med fullt ut, och inte komma till och från. Som det har varit i år har andra fått dra lasset och det håller inte i längden.

Haglund på marknaden

Han hoppas fortfarande kunna ha en roll i Elfsborg även framöver. Innan han tog jobbet som manager så tränade han klubbens U19-lag.

– Hur han känner själv har varit avgörande. Nu är vårt och hans fokus att avsluta på allra bästa sätt. Sedan får vi se framöver vilken roll Klas Ingesson får i Elfsborg, säger klubbchef Stefan Andreasson till Sportbladet.

Vem som tar över laget är fortfarande oklart. Men i början på veckan gjorde förre guldtränaren Magnus Haglund klart att han lämnar sitt jobb som huvudtränare i Lilleström.

– Det finns ett par seriöst intresserade klubbar, sa Haglund till Sportbladet då.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN