Klart: Xabi Alonso till Bayern München

FOTBOLL

"Mitt livs svåraste beslut"

Nu är det klart.

Xabi Alonso lämnar Real Madrid för spel i Bayern München.

– Mitt livs svåraste beslut, säger 32-åringen enligt AS.

Real Madrid har värvat James Rodriguez, Keylor Navas och Toni Kroos till sitt redan urstarka lag den här sommaren. Spelarna som fått ta smällen?

Förutom Angel di Maria, som i dagarna lämnade för Manchester United, står det nu klart att Xabi Alonso skriver på för Bayern München.

– Det var mitt livs svåraste beslut, men jag ville vara ärlig mot mig själv och mot Real. Man måste veta när man ska ta farväl. Klubben ville dock inte att jag skulle lämna, säger Alonso enligt spanska AS.

Vunnit det mesta

Det innebär att innermittfältaren, med förflutet i Liverpool och Real Sociedad, stärker ”Pep” Guardiolas manskap bara dagar efter att Romas mittback Mehdi Benatia blivit klar för klubben.

Alonso har heller inget illa att säga om Real:

– Jag kommer alltid att tillhöra madridista-familjen. Fansen gav mig sådan kärlek, jag har gråtit, lidit och skrattat med mina lagkamrater – och jag vill också tacka alla som varit involverade i klubben.

Xabi Alonso har hunnit fylla 32 år och under karriärens gång har prisskåpet sakta men säkert fyllts på, eller vad sägs om följande bärgade titlar: La Liga, FA-cupen, Champions League två gånge, spanska cupen två gånger, supercupen både i Spanien och i Europa samt två EM-guld och ett VM-guld.