Messis miss – kunde avgjort fajten

FOTBOLL

Fick straff i slutminuten

Foto: Suarez andra mål. Bild: Viasat Fotboll

Luis Suárez hade fixat segern.

Lionel Messi fick chansen att avgöra hela dubbelmötet från straffpunkten i slutsekunden – men missade både straffen och det öppna målet på returen.

– Det viktiga är segern, säger Luis Suárez i Viasat.

I fjol gjorde Manchester City sitt första slutspel i Champions League och fick möta Barcelona per omgående.

Engelsmännen var chanslösa i ett dubbelmöte som slutade med 4–1-seger för spanjorerna.

Nu möts de igen och inför matchen var Manchester City tydliga med att de var bättre förberedda i år.

– Vi kommer inte att bli rädda, sa Nasri inför matchen.

Men oräddheten hjälpte inte alls. Hela första halvlek handlade om Barcelona – och framförallt Luis Suárez.

Mönsteranfall bakom 2-0

Vid sin återkomst till de brittiska öarna behövde uruguayanen bara 16 minuter innan han tog vara på ett misstag från Citys lagkapten Vincent Kompany och gjorde 1–0.

– Det får inte gå till så lätt, de är så viktiga de där bortamålen, konstaterade Glenn Strömberg när han såg Kompanys slarv.

Bara femton minuter senare kom 2–0 efter ett mönsteranfall. Messi dribblade fram, släppte bollen Jordi Alba som hittade till Luis Suárez som kunde stöta in bollen i ett öppet mål.

– Jag är mycket nöjd med att kunna hjälpa laget. Det viktigaste är att vi vinner, säger Suárez.

Messi missade öppet mål

Sergio Agüero gav ändå City lite hopp om att utmana i dubbelmötet när han elegant tryckte in 1-2-målet efter 69 minuter.

Men i sista sekunden såg dubbelmötet ut att avgöras för gott. Pablo Zabaleta rev ner Lionel Messi i straffområdet och argentinaren stegade upp för att sätta 3-1. Men Hart gissade rätt och tog straffen och när bollen studsade ut mot Messis pannan så lyckades han bomma hela det öppna målet.

– Straffen är en sak, men missen på nicken är ännu mer anmärkningsvärt. Han behöver bara stöta den mot mitten och det där gör att det i alla fall är värt att spela returen, säger Erik Niva.

Hart blev något av en hjälte trots förlusten och han tycker andra halvlek lovar gott inför returen.

– Vi är besvikna över första halvlek, men i andra halvlek känner vi att vi kan mäta oss med de här killarna, säger han i Viasat.

Luis Enrique var så klart också nöjd:

– På förhand hade jag gärna tagit det här resultatet. Vi kan vara stolta över det här. Den första halvleken var fantastisk, säger han.