Bundesliga

Stjärnan såg sin mor bli dödad av pappa

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

När Borussia Dortmund-stjärnan Jakub Blaszczykowski var tio år gammal såg han något som förföljt honom under resten av livet.

Hans pappa dödade mamman i hemmet.

– Det är tufft att ha sådana minnen i sitt huvud, säger han till Die Welt.

Till vardags stormar han fram längs Borussia Dortmunds högerkant. Och utanför plan är Jakub Blaszczykowski en populär figur som är en favorit hos fansen.

Nu ska den polske landslagsmannen släppa självbiografi och i en intervju med tyska Die Welt berättar han om den tuffaste delen i boken:

När hans far dödade hans mor.

Blaszczykowski var tio år gammal blev han vittne till hur fadern knivhögg modern och hur hon dog i hemmet.

Formade hans liv

– Det var inte lätt. Jag kan naturligtvis inte glömma, det kommer jag aldrig att kunna göra. Det är en del av mig. Den händelsen har skakat, förändrat och format mitt liv. Det är en viktigt del av boken. Men jag ser det som att det gjort mig stark. Jag är övertygad om att det är de svåraste stunderna som kan göra en man stark. Oavsett vad som kommer att hända i framtiden har jag upplevt värre, säger Blaszczykowski till Die Welt.

Det tog många år innan polacken kunde finna glädjen i livet igen och minnena av den fruktansvärda händelsen gäckade honom länge.

– Det tog lång tid. Först när jag var 15-16 år gammal kunde jag le igen. Jag gömde alla känslor inom mig och kunde inte låta dem komma ut. Det är tufft att ha sådana minnen i sitt huvud.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bundesliga