Bojanic erkänner: ”Somnade på träning”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Darijan Bojanic, 19, somnade i omklädningsrummet under tiden i IFK Göteborg.

När Sportbladet avslöjade detaljen för en månad sedan nekade Helsingborgs nyförvärv – men nu erkänner han incidenten.

– Jag försov mig någon gång och somnade på någon träning, säger han till Helsingborgs Dagblad.

IFK Göteborg värvade Darijan Bojanic från Öster för ett år sedan. Men i somras såldes han vidare till Helsingborg – efter en tung tid i Blåvitt. I samband med övergången avslöjade Sportbladet spelet bakom försäljningen.

”Darijan Bojanic har inte uppträtt som en professionell fotbollsspelare, trots flera varningar. Han har vid upprepade tillfällen kommit för sent till samlingar och träningar, och han har till och med somnat i omklädningsrummet, enligt Sportbladets initierade uppgifter”, stod det i texten om Bojanics tid i IFK Göteborg.

När Sportbladet konfronterade mittfältaren med uppgifterna den 15 juli nekade han – både till förseningarna och sömnincidenten.

”Lite av en nattmänniska”

Men nu erkänner Bojanic att händelserna ägt rum. För Helsingborgs Dagblad ger han sin syn på den tunga tiden i IFK Göteborg.

– Jag var väl lite av en nattmänniska kan man säga. Jag var uppe och spelade spel och var trött på träningarna. Jag försov mig någon gång och somnade på någon träning, säger han till HD.

Bojanic utvecklar:

– Vi skulle ha ett möte i samlingsrummet och jag låg och väntade på att samlingen skulle börja. Men så råkade jag somna på min plats och missade hela samlingen. Sen var jag med och tränade.

Tre inhopp

Bojanic själv klagade på utebliven speltid i Blåvitt och tycker att han borde fått fler chanser av tränarna.

– Sen kände jag att folk fick chansen även när de var dåliga efter 20 matcher. Då tänkte jag 'att inte jag får chansen en enda match från start, det är klart jag måste gnälla'. Det blev så. Jag ville hitta något nytt. Så nu är jag jävligt glad att det blev försäljning hit, säger han.

Mittfältaren fick tre inhopp i årets allsvenska innan försäljningen till Helsingborg. Han har så här långt startat alla matcher för sin nya klubb.

ARTIKELN HANDLAR OM