Allsvensk stjärna klar för italienska Udinese

FOTBOLL

Melker Hallberg, 18, flyttar från Kalmar till Serie A

1 av 2 | Foto: Melker Hallberg

Stjärnflykten fortsätter i allsvenskan.
Melker Hallberg flyttar till Udinese.
Sportbladet kan avslöja att Kalmar FF får 18 miljoner kronor.

Hårdskjutande Melker Hallberg har vuxit ut till en av Kalmar FF:s nyckelspelare. Redan förra säsongen tog 18-åringen en ordinarie plats på innermittfältet, och blev 2013 utnämnd till "Årets nykomling" i svensk fotboll på Fotbollsgalan.

Kalmar FF har under ett par veckors tid varit överens med Udinese om en övergång, och i dag skrev Hallberg på sitt personliga kontrakt. Nu är han alltså helt klar för den italienska storklubben. Därmed blir han en i raden av talangfulla spelare som lämnat allsvenskan under sommaren.

"Melker är en orthört ambitiös och skicklig spelare"

Övergångssumman landar på omkring 18 miljoner kronor inklusive klausuler, enligt Sportbladets uppgifter.

– Det har varit stort intresse länge för Melker Hallberg. Han har haft fantastiska år i Kalmar och gjort väldigt bra ifrån sig. Nu känns det skönt att det kommer en klubb som visar att de verkligen tror på honom. Melker tar nu steget till en av världens största ligor och det är jättekul, säger agenten Nima Modyr.

Udinese är ju kända för att låna ut väldigt många spelare?

– Tanken är att Melker verkligen ska vara i Udinese. Han åker dit på måndag och joinar laget, säger Nima Modyr.

"En i raden av talangfulla spelare"

Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam är nöjd med försäljningen.

- Melker är en oerhört ambitiös och skicklig spelare som hela tiden har haft en fin utveckling i Kalmar FF. Han blir ytterligare en i raden av unga talangfulla spelare som Kalmar FF fostrat och sålt vidare ut i Europa, och jag tycker att det är ett bevis på att Kalmar FF en av de allra bästa miljöerna i Sverige för unga spelare, säger han till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM