Klart: Sören Åkeby tar över Assyriska

Av: Nemrud Kurt

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

"Väldigt spännande utmaning"

Sören Åkeby
Sören Åkeby

I tisdags sparkades Azrudin Valentic.

Nu har Assyriska gjort klart med en ny tränare.

På måndag tillträder Sören Åkeby för att lyfta Södertälje-laget.

– Det är en väldigt spännande utmaning, säger Åkeby till klubbens officiella hemsida.

Derbyförlusten fick bägaren att rinna över. Assyriskas meddelade i tisdags att tränare Azrudin Valentic sparkas med omedelbar verkan. I dag gjorde klubben klart med en ersättare.

Sören Åkeby, med förflutet i bland annat Djurgården där han vann SM-guld, ansluter för att vända den rödvita skutan. Ett AFF som parkerar på nästsista plats i Superettan passar Åkeby utmärkt, enligt honom själv.

– Assyriska har alltid spelat en fotboll som jag står för. Det finns potential i både spelartruppen och klubben och det tilltalar mig mycket. Jag ser fram emot att börja arbetet med killarna, det är en väldigt spännande utmaning, säger Åkeby till Assyriskas officiella hemsida.

"Erfarenhet och ledarskap"

Klubbchefen Aydin Aho meddelar att Åkeby skrivit på för säsongen ut och menar att allting har gått fort.

– Första kontakten togs i måndags och i dag fick vi ett styrelsebeslut i frågan. Vi letade efter en erfaren tränare som snabbt kan väcka laget och sätta sin prägel. Sören kan Superettan väldigt bra och vet vad som krävs på den här nivån, så vi hoppas att hans erfarenhet och ledarskap ska vända den negativa trenden.

Assisterande tränare Fredrik Samuelsson basar över laget på lördag i bortamötet mot Varberg, innan Åkebys assyriska resa startar på måndag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN