”Zlatan attackerade Hazard bakifrån”

FOTBOLL

José Mourinho förvånad över ”fult” PSG

1 av 2

José Mourinho är besviken på PSG.

Chelsea-tränaren tycker att fransmännen spelade för fult i första mötet – speciellt mot Eden Hazard.

– Till och med en spelare som Zlatan kom tillbaka när de förlorade boll och attackerade Hazard bakifrån, säger Mourinho enligt Daily Telegraph.

Foto: Zlatan reagerar efter att han gjort ner Eden Hazard.

När Chelsea stormat fram denna säsong har mycket av framgångarna gått att tillskriva Eden Hazard – något motståndarlagen blivit medvetna om. Därför har belgaren fått vänja sig med att få utstå hårt fysiskt spel och att ibland helt sonika sparkas ner.

Inför returmötet med Paris SG i kväll på Stamford Bridge uttrycker Mourinho sin besvikelse över att det storsatsande franska laget spelar med samma taktik – att de till och med är värst hittills.

Hazard fick mycket stryk i första mötet och Mourinho var överraskad.

”Väldigt aggressiva aktioner”

– Jag var förvånad över att ett lag med så många fantastiska spelare var laget som satte rekord i antal frisparkar, ett lag som radade upp frispark efter frispark, ett lag som stoppade Hazard med frispark hela tiden. Det var en del väldigt aggressiva aktioner, säger Mourinho enligt Daily Telegraph.

Han är även besviken över hur anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic – som han tränade under en säsong i Inter – deltog i försvarsspelet mot Hazard.

– Till och med en spelare som Zlatan, en typiskt offensiv spelare, kom tillbaka när de förlorade boll och attackerade Hazard bakifrån när vi kontrade. 

Värre än Shrewsbury Town

Ja, Mourinho tycker till och med att PSG var det mest aggressiva laget han mött under säsongen – och att det är tråkigt.

– Jag trodde aldrig att ett engelskt lag skulle bli överraskat av aggression, eftersom vi har aggression i vårt land. Denna säsong har vi spelat mot lag från Championship i cuperna, mot lag från League One och Shrewsbury Town från League Two. Men det mest aggressiva laget var PSG. För mig är det en verklig överraskning. Med spelare av sån hög kvalitet förväntade jag mig mer fotboll och mindre aggression, säger Mourinho.

Första mötet i Paris slutade 1-1.