PSG vidare efter galen avslutning

Uppdaterad 2015-03-12 | Publicerad 2015-03-11

Zlatan Ibrahimovic visades ut, ändå slog PSG ut Chelsea efter en galen avslutning.

Thiago Silva orsakade straff i förlängningen – för att minuterna senare bli stor hjälte.

– Efter utvisningen höll vi huvudet kallt och visade karaktär, säger David Luiz.

Returen i åttondelsfinalen i Champions League på Stamford Bridge var galen.

Efter en bara en halvtimmes spel visades Zlatan Ibrahimovic ut efter en tackling på Chelseas Oscar. Fransmännen fick efter det spela med en man mindre – och var utdömda två gånger.

Knappt tio minuter var kvar av matchen när Gary Cahill skickade in ledningsmålet, men gamle Chelseabekantingen David Luiz kvitterade med en nick på hörna och tog det till förlängning.

"Hjärnsläpp"

Där kom nästa kallsdusch för gästerna.

På ett inlägg satte Thiago Silva upp handen, där bollen träffade.

Domaren Björn Kuipers blåste straff för Chelsea, där Eden Hazard var iskall.

– Det är någon form av hjärnsläpp att gå upp på det sättet. Det blir oerhört kostsamt och så synd för PSG. Först får de matchen fråntagen sig, sedan klöser de sig in i den och sedan ger den bort de själva, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

Silva flög

Men.

Det var inte över där.

PSG fick två hörnor och Thiago Silva flög. Första gången räddade Thibaut Cortouis, den andra gången kom revanschen. Nicken var hård och Chelsea-målvakten chanslös. 2–2, PSG höll undan och slog ut Chelsea.

Det var stor frustration i hemmalägret efteråt och då framför allt hos Diego Costa. Samtidigt firade PSG-spelarna vilt.

– De har haft allting emot sig egentligen. De har fått så många avgörande situationer som gått motståndarnas väg och det är inte vilken motståndare som helst. Det är sånt här som bygger legender, som bygger mytologier, som kan skapa allmän sympati för projekt som för många är instinktivt svårt att tycka om, säger Erik Niva.

David Luiz var lycklig.

– Efter utvisningen höll vi huvudet kallt. Vi fortsatte att spela vår fotboll. Det var svårt för oss att tappa for bästa spelare, men vi visade karaktär. Vi visste hela tiden att det var möjligt, säger han enligt Get French Football.