Mittback Svensson sänkte Hammarby

FOTBOLL

BORÅS. Med Anders Svensson som mittback och målskytt besegrades Hammarby med klara 3-0 på Borås Arena.

I semifinalen nästa helg får Elfsborg möta Örebro SK.

Första målet kom redan efter fyra minuter och pekade ut riktningen för den här svenska cupen-kvartsfinalen.

Anders Svensson slog en exakt djupledsboll, och högeryttern Simon Hedlund smet in framför en av Hammarbys tre mittbackar Thomas Guldborg Christensen som ramlade i situationen. Hedlund vräkte in bollen i bortre hörnet, Bajen-spelarna protesterade men domaren Mohammed Al-Hakim godkände.

Målet firade Hedlund sedan genom att sätta händerna framför öronen mot Hammarbys klack. Den provocerande gesten ledde till att Hedlund fortsättningsvis buades ut när han rörde bollen.

Dominerade totalt

Elfsborg dominerade första halvlek totalt och skapade flera chanser mot Nanne Bergstrands fembacklinje. I paus ändrade Nanne till 4-3-3 och matchen jämnade ut sig en aning.

Linus Hallenius hade ett bra kvitteringsläge efter en knapp timmes spel men Kevin Stuhr Ellegaard räddade med en benparad.

I samma veva som Hammarby fick bättre ordning på spelet höll sig veteranen Anders Svensson framme på en Elfsborgshörna och sköt det matchpunkterande 2-0-målet.

– Sebastian (Holmén) klarade inte att nicka in bollen därifrån, jag fick hjälpa till och fösa den vidare. Nä, men jag försökte läsa spelet och blev helt ren och kunde skicka in den, säger mittbacken.

”Fungerade bra”

– Jag spelar där de vill att jag ska spela, och det fungerade väldigt bra i dag.

Du är inte rädd för att spela med små marginaler där bak heller?

– Nej, bara de möter uppspelen så. Jag hade en felpassning, det var Rohdén som inte mötte, säger Svensson med ett skratt.

Per Frick fastställde sedan slutresultatet till 3-0 efter ytterligare en hörna.

– De (Hammarby) försökte hitta in bakom oss men vi låg rätt och läste det. Då blev det svårt för dem. Mot AIK fick de frilägen, det fick de inte mot oss. Vi var först på bollarna, till slut slutade de att slå bollar, säger Anders Svensson.

Elfsborg möter nu Örebro i svenska cupens ena semifinal nästa söndag. På lördagen spelar Blåvitt mot Häcken.