Freddy Adu

Då var han världens mest lovande – nu är han nattklubbsvärd

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Freddy Adu spåddes bli en världsstjärna i fotboll.

I dag är han återigen klubblös efter att ha släppts från serbiska FK Jagodina.

Nu sysselsätter han sig bland annat med att agera värd på nattklubb.

Som 14-åring blev Freddy Adu historisk som den yngste professionella idrottaren någonsin i USA. Då hade han precis skrivit på för MLS-klubben DC United medan klubbar som Real Madrid, Manchester United och Chelsea ivrigt kämpade om amerikanens signatur.

I USA kallades han ”den nye Pele” och förhoppningen var att han skulle bli världens bäste.

Tre år senare, vid 17 års ålder, debuterade han för det amerikanska seniorlandslaget och året efter gjorde han flytten till Europa och den portugisiska storklubben Benfica.

Sedan gick allting utför.

Radade upp provspel

Det blev lånesejourer i klubbar som Belenenses och Caykur Rizespor innan han återvände hem till USA för spel i Philadelphia Union.

Efter att ha jobbat upp nytt självförtroende på hemmaplan begav han sig till brasilianska Bahia våren 2013. Sju månader senare bröts kontraktet.

De följande åtta månaderna tillbringade han på olika provspel hos bland andra Blackpool och Stabaek – men nobbades gång på gång.

Till slut högg serbiska FK Jagodina och skrev ett sex månader långt kontrakt med amerikanen. I december i fjol hade han gjort sitt i klubben då Jagodina valde att inte förlänga. Han spelade totalt 45 minuter för klubben.

Nio år senare

I dag är han klubblös och hemma i Washington igen. Där sysselsätter han sig med annat än fotboll, något som BBC:s reporter John Bennett uppmärksammade.

”Vid 14 års ålder beskrevs han som den nye Pele. Vid 25 års ålder verkar det som att Freddy Adu är nattklubbspromotor”, skrev BBC-reportern på Twitter tillsammans med en bild där en nattklubb marknadsförs med hjälp av Adu.

Freddy Adus management uppger att amerikanen bara hjälper en vän och fortfarande har fullt fokus på sin fotbollskarriär.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Freddy Adu

Fotboll

USA