Ja eller nej – hejar du på MFF i kväll?

FOTBOLL

Heja eller Hejda Malmö? Du bestämmer!

Så gör du:

1) Zooma in/ut på kartan och dra markören dit du bor.

2) Godkänn platsen

3) Välj ”Ja” eller ”Nej” på frågan om du stöttar MFF i kväll

4) Tryck ”Föreslå”

5) Sportbladet modererar svaren efterhand så din markör kan dröja en stund innan den syns på kartan.

✓ SÅ SVARAR OFFICIELLA FANSLEDARE:

JA, heja Malmö!

Häcken

Robin Carlander, ordförande Getingarna

– Någon måste ta första steget, och så tar vi det andra. Det är klart att Malmö får mycket pengar isåfall, men när Blåvitt dominerade trodde man att ingen skulle komma ikapp. Nu är vi bättre än dem.

Falkenberg

Anders Bengtsson, ordförande Yellow and white pride

– Givetvis. Det hade varit det bästa som kunde hända svensk fotboll med en klubb i CL. ­Vanligtvis är det en rival, men inte imorgon.

Halmstad

Samuel Andersson, vice ordförande, Bollklubben support

– Ja, det vill jag nog. Jag tänker att det är bra för svensk fotboll så att ligan kan klättra på rankningen och bli mer intressant.

Mjällby

Daniel Olausson, ordförande Sillastrybarna

– Jag gillar inte Red Bull-konceptet och hur de köpt upp Salzburg. Mot den moderna fotbollen: då är jag för Malmö isåfall. Mot en annan motståndare hade jag inte unnat dem något.

Örebro

Tobias Andersson, ordförande Kubanerna

– Ja, det hade varit trevligt med Champions League. Det är bra reklam för svensk fotboll och allsvenskan med ett lag på den nivån.

Gefle

Per Linderdahl, ordförande Sky Blues

– Ja, det är bra för svensk fotboll om pengarna kommer tillbaka till klubbarna. Kolla på hur det varit i Danmark, de har två lag som kan gå till Champions League.

Brommapojkarna

John Klevebring, ordförande Bromma support

– Jag bryr mig inte så mycket faktiskt. De har ju inga Brommapojkar kvar. Men ett läskföretag mot en fotbollsförening...ja, det hade väl varit roligt för Malmö.

Norrköping

Johan Ydregård, ordförande Peking Fanz

– Jag vänder mig mot hela­ Red Bull-kommersialiseringen, hur man kan köpa en klubb och begrava det gamla, köra över medlemmar och supportar. Så nu blir det ja, mot andra lag hade det blivit nej.

Åtvidaberg

Jonas Nygren, vice ordförande för Kopparslagarna

– Det är bra för svensk fotboll som helhet, det resulterar i rankingpoäng och att det blir drag. Och sen vill man att det går bra Anton Tinnerholm, det är häftigt att han spelar CL-kval.

Kalmar

Jacob Råberg, ordförande Kalmar FF supporterunion

– Ser man ur ett större perspektiv så är det bra, för då blir det lättare framöver. Det är inte kul när rivaler lyckas, men sett ur ett bredare perspektiv så tjänar vi också på det.

...NEJ, hejda Malmö!

Djurgården

Dan Blomberg, ordförande Järnkaminerna

– Gud nej. Jag vill inte se något lag i Europa förutom Djurgården. För oss är Malmö konkurrenter. Jag har inget intresse för svenskt fotboll i stort, det är bara Djurgården som gäller.

AIK

Victor Capel, ordförande Black Army

– En jättesvår fråga. Skulle de möta något annat lag än Salzburg hade jag sagt nej rakt av, men nu unnar jag ingen att gå vidare. Jag skulle bli glad om båda blev uteslutna.

IFK Göteborg

Johan Elisson, ledamot och redaktör för Änglarnas hemsida

– Nej är svaret. Personligen så kan jag väl till en viss grad unna andra lag framgångar, men ett Champions League-gruppspel för Malmö skulle inte gynna Blåvitt.

Helsingborg

Martin Nilsson, ordförande Kärnan

– Nej. MFF är en konkurrent om sponsorer, publik, pengar och poäng. Att de når CL och får över 100 miljoner gynnar inte oss. Jag sätter HIF främst, inte svensk fotboll.

Elfsborg

Anders Hultin, ordförande Guliganerna

– Man är tudelad. Jag tycker att det är trevligt med svenska lag i Europa, men jag tycker att Europa League räcker gott för dem. Det är ett lagom steg.

Sammanställning: Oskar Månsson

ARTIKELN HANDLAR OM