Serie A-klubb jagar Jakob Johansson

Foto: Jakob Johansson
FOTBOLL

Jakob Johanssons kontrakt går ut efter allsvenskan 2014.

Enligt italienska uppgifter till Sportbladet jagas han av en Serie A-klubb.

– Rykten och intressen är jag inte intresserad av. När det gäller sådant så vet min agent mer, säger 24-åringen.

I slutet av juli kunde Sportbladet berätta att IFK Göteborgs Jakob Johansson hade tackat nej till ryska Terek Grozny.

– Jag hade en diskussion med min agent (Per Jonsson). Vi bollade det fram och tillbaka. Jag är inte avvisande mot annorlunda kulturer, men det är många saker som ska kännas bra, sa mittfältaren då.

”Jag får höra olika saker”

Nu finns det italienskt intresse för den 24-årige mittfältaren. Enligt italienska uppgifter till Sportbladet jagas Johansson av en Serie A-klubb.

– Jag får höra olika saker från journalister, men framför allt lyssnar jag på min agent. När det gäller intressen och sådana bitar så ser jag helst att det går via min agent. Jag har ingen större nytta av att kommentera intresse från olika håll, jag får inte alltid reda på när klubbar har hört av sig till min agent, utan det sker först när det börjar närma sig något konkret. Det är också då jag först vill veta något, säger Johansson.

– Rykte och intressen är jag inte så intresserad av. När det gäller sådant så vet min agent mer.

”Kan säkert bli en ny diskussion”

Jakob Johansson – som kom till Blåvitt som 16-åring – har tidigare sagt att han vill avvakta med en förlängning med IFK Göteborg, och står fast vid det.

– Jag och Blåvitt har haft en bra diskussion, och jag har nämnt det tidigare till Blåvitt att jag vill avvakta. Och det är det som vi har pratat om också. Som det är just nu får vi se vad som händer, försöker ta en match i taget och fokusera på fotbollen, säger Johansson.

– Händer det ingenting i sommar så får vi ta det efter säsongen. Jag har sagt att jag vill avvakta, men det kan säkert bli en ny diskussion med IFK under hösten. Vi får se vad som händer.

Johansson är inte den enda centrala mittfältaren som Blåvitt riskerar att tappa efter 2014. May Mahlangus och Philip Haglunds avtal går ut efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM