Sundsvall tillbaka i allsvenskan

avLukas Sahlin, Sara Bratell

”Vi kommer att köra hela jävla natten”

1 av 5

Sundsvall/Stockholm. Gif Sundsvall är i allsvenskan igen.

Efter att ha spelat 0-0 hemma mot Landskrona gör man Hammarby sällskap till Sveriges högsta liga 2015.

– Jag kommer att festa hårdast, vi kommer köra hela jävla natten, utbrister lagkaptenen Kevin Walker till Sportbladet.

Efter två år av misslyckade kval är Gif Sundsvall återigen i allsvenskan, efter att ha spelat oavgjort mot Landskrona hemma på Norrporten Arena.

Och det saknades inte målchanser i matchen. Pa Dibba vände och vred på bollen i straffområdet, Simon Helg tunnlade, ryckte, skapade ytor och slog inlägg, Marcus Danielson nickade och Kevin Walker försökte med långskott. Närmast i matchen att göra mål var Sebastian Rajalakso, när han dunkade på med en riktig projektil i första halvlek – i stolpen.

Men ingenting hjälpte mot Landskronamålvakten Niklas Uddenäs, som storspelade mellan stolparna.

”Ska festa hårdast”

Sundsvall förde matchen från start, spelade på resultatet sista kvarten och tog också poängen som krävdes för att laget skulle säkra andraplatsen i tabellen, och därmed undvika kvalmatcherna mot Gefle. Sundsvall hamnar tillsammans med Hammarby på 61 poäng, med sämre målskillnad, medan Ljungskile får nöja sig med 60 poäng.

Och någon som var lycklig efter matchen, var Sundsvall lagkapten Kevin Walker.

– Jag kommer att festa hårdast. Vi kommer att köra hela jävla natten, de andra kan försöka slå mig om de vill, säger han till Sportbladet.

Landskrona åkte ur

Men det var inte bara lyckliga spelare på Norrporten. När slutsignalen ljöd föll flera Landskronaspelare ned på planen. Resultatet innebär nämligen att Landskrona stannar kvar näst sist i tabellen – och därmed åker ur superettan.

Ljungskile vann i sin tur mot Varberg med 3-0 efter mål av David Johannesson, Hannes Stiller och James Sinclair, och blir det lag som får kvala mot Gefle.

ARTIKELN HANDLAR OM