Fotboll

Succé Pehrsson

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Aalborg krossade Deportivo La Coruna

Cupjubel i Aalborg.
Cupjubel i Aalborg.

Vilken succé-start för Magnus Pehrsson.

I sin första tävlingsmatch som huvudansvarig för Aalborg ledde han laget till en 3–0-seger mot spanska Deportivo La Coruna i Uefacupen. .

– Nu är vi nog favoriter, säger Pehrsson enligt Ekstra Bladet

Magnus Pehrsson.

Magnus Pehrsson har stora förväntningar på sina axlar när han nu tar över danska mästarlaget Aalborg. Han kunde inte ha fått en bättre start. Det blev storseger mot spanska ligaåttan Deportivo La Coruna. Ställningen var 0–0 efter första halvlek. Nio minuter in på andra halvlek kom 1–0 till hemmalaget genom Anders Due. Samme man slog till 18 minuter senare och i den 90:e minuten ordnade Michael Jakobsen 3–0 på straff.

– Jag ser det tredje målet som mycket viktigt. Det kan leda vidare till avancemang. Jag vill inte sätta procent på våra möjligheter, men nu är vi nog favoriter, säger Pehrsson till Ekstra Bladet.

Första sedan 7 december

Matchen mot La Coruna var Magnus Pehrssons första tävlingsmatch sedan han tog över Aalborg. Det var också Aalborgs första tävlingsmatch sedan höstsäsongen tog slut i den 7 december förra året.

– Vi var försvarsmässigt mycket tillfreds med första halvlek, men vi slarvade något i offensiven. Det snackade vi om i pausen och tryckte upp försvaret 10-15 meter. Det gav snabbt resultat med 1–0-målet där vi såg mycket skarpa ut, säger Pehrsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!