Adam Larsson tillbaka efter familjetragedin

Foto: AP TT / NTB SCANPIX
FOTBOLL

NHL-proffset Adam Larssons pappa Robert Larsson dog när han var och hälsade på sin son i Edmonton.

Drygt två veckor senare har Adam nu återförenats med sina lagkamrater i Oilers.

– I dessa svåra tider tror jag att hockey är den bästa terapin för mig, säger han till Edmonton Sun.

Robert Larsson, 50, dog i början av februari under en resa till sonen Adam Larsson som är NHL-proffs i Edmonton i Kanada. Robert Larsson var själv en stor hockeyprofil och spelade 252 matcher för Skellefteå AIK mellan 1985 och 1996.

”Dad. I love you. Always had. Always will”, skrev Adam Larsson i ett inlägg på Instagram.

25-åringen, som är assisterande lagkapten i Oilers, fick ledigt på obestämd tid och flög hem till Sverige för att gå på begravningen och vara med sin familj.

Tränade på fredagen

Drygt två veckor efter att hans pappa gick bort är Adam Larsson nu tillbaka i Nordamerika. På torsdagskvällen mötte han upp laget i Las Vegas och flög sedan med dem till Glendale där laget på lördagen möter Arizona Coyotes.

På fredagseftermiddagen tränade han med laget och ledde bland annat stretchingen.

– I dessa svåra tider tror jag att hockey är den bästa terapin för mig. Att vara med lagkamraterna gör att man får tänka på annat, så jag är glad att vara tillbaka. Överlag tror jag att hockey är bäst för mig just nu, säger han i en intervju med Edmonton Sun.

”Fantastiskt stöd”

Oscar Klefbom säger att Larsson har varit saknad i omklädningsrummet och att dödsfallet har tagit hårt på honom och de andra spelarna i laget.

– Särskilt för mig som också är svensk har det varit svårt. Precis efter tragedin visste jag inte vad jag skulle säga eller göra. Jag ville bara vara där för honom och låta honom veta att vi alla bryr oss om honom.

Adam Larsson säger att saknaden har varit ömsesidig.

– De har varit ett fantastiskt stöd för mig genom det här. Även lagledningen och organisationen har varit otroligt stöttande. Jag kommer alltid vara tacksam för det. Att de lät mig åka hem kan jag inte tacka dem tillräckligt för, säger han.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

NHL