Nicklas Carlsson borta i nio månader

FOTBOLL

Total backkris för Göteborg

Foto: BILDBYRÅN
Carlsson, Sigurdsson, Svensson – spelar inte mot AIK. Och Bjärsmyr (lilla bilden i mitten till höger) kan bli proffs i helgen..

Knäskadan var värre än befarad.

Nicklas Carlsson blir borta i nio månader.

Nu är backkrisen i IFK Göteborg total.

Det var under gårdagens cupmatch mot Gefle som Nicklas Carlsson gick in i en närkamp och skadade vänstra knäet.

– Det gjorde extremt ont. Jag insåg direkt att det här skulle ta lång tid att komma tilllbaka från, sa han till Sportbladet efter matchen i går.

Värre än befarat

Nu har läkarens dom kommit och det är värre än befarat. Carlsson har dragit av både korsband och ledband och kommer att opereras i nästa vekca. Enligt IFK Göteborgs läkare blir han borta i minst nio månader.

– Riktig otur och tråkigt, säger IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson.

Det är en i raden av flera tuffa skador för Göteborg. Både Petter Björlund och Robin Söder har drabbats av korsbandsskador och inför nästa allsvenska omgång då Göteborg möter AIK i Solna på måndag saknas Ragnar Sigurdsson som är avstängd.

Bjärsmyr i slutförhandlingar

Dessutom ligger Mattias Bjärsmyr i slutförhandlingar med grekiska Panathinaikos, samtidigt som Karl Svensson varit sjuk och är osäker till spel.

– Det har inte hänt något nytt med Mattias Bjärsmyr i dag, men om han blir klar för en ny klubb är det inte omöjligt att han spelar med oss ändå på måndag, säger sprotchefen Håkan Mild.

I går spelade Hjalmar Jonsson mittback för Göteborg, som i nuläget bara har Mikael Dyrestam, 17, tillgänglig på den positionen. Men Jonas Olsson vill inte prata om någon backkris.

– Nej, jag tycker vi har bra täckning där. Hjalmar klarar den uppgiften bra och Mikael Dyrestam är inte den första unga spelaren vi använt, säger Jonas OIsson.

ARTIKELN HANDLAR OM