”Klart i kväll”

FOTBOLL

Zlatans kontrakt ligger färdigt – nu träffar Eto’o Inter

Foto: SISTA MATCHEN MED INTER  Zlatan Ibrahimovic satt länge på bänken under Inters träningsmatch mot Club America, men med en halvtimme kvar kom han in – i vad som kan vara hans sista match med Inter.

Vid åtta i kväll träffar Samuel Eto’os agent Jose Maria Mesalles Inter-ledningen på klubbens högkvarter på Via Durini i Milano för att förhandla fram anfallarens personliga kontrakt.

Går allt väl kan Zlatan Ibrahimovic presenteras som Barcelonaspelare i morgon eller på onsdag.

– Det mesta tyder på att det blir klart i kväll, säger en källa med god insyn i Inter till Sportbladet.

Foto: Inters högkvarter Via Durini, där morgondagens samtal med Eto'o väntas hållas.

I går kom Barcelona och Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola formellt överens om detaljerna i svenskens avtal med den katalanska klubben och Raiola har enligt Sportbladets uppgifter redan ett färdigskrivet kontrakt i handen som ska signeras av Zlatan Ibrahimovic när resten av affären har förhandlats.

Möttes i Barcelona

I dag är det Samuel Eto’os tur att komma överens med Inter.

Kameruniern har redan fått ett kontraktsförslag från den italienska mästarklubben via sin agent Jose Maria Mesalles. Under gårdagskvällen satt de två tillsammans i Eto’os lyxlägenhet i stadsdelen Pedralbes i centrala Barcelona och diskuterade igenom de ekonomiska och sportsliga detaljerna i förhandlingarna.

Eto’o positiv

Enligt flera uppgifter till Sportbladet är Eto’o positiv till de stora dragen och mycket pekar på att en överenskommelse kan nås i kväll. Mesalles kommer att flyga till Milano för att träffa Inters tekniske direktör Marco Branca och presidenten Massimo Moratti för att komma överens om ett avtal.

Parterna ska enligt uppgift träffas vid åttatiden på kvällen på Inters huvudkontor på Via Durini i centrala Milano och förhandlingarna kommer att ske på vicepresidenten Rinaldo Ghelfis kontor.

Kan presenteras i morgon

Enligt uppgift kommer Samuel Eto’o inte att följa med på grund av den uppståndelse det skulle föra med sig.

Går allt enligt planerna lämnar Jose Maria Mesalles Milano sent i kväll med ett skrivet kontrakt vilket skulle betyda att jätteaffären, som förutom Samuel Eto’o ger Inter 45 miljoner euro och Alexander Hleb på lån över ett år, är mycket nära förestående.

– På grund av att allt måste formaliseras kan ett offentliggörande ta någon dag. Men går allt bra kan affären eventuellt presenteras i morgon eller på onsdag, säger Sportbladets källa.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga