Risp inte på väg tillbaka till IFK

FOTBOLL

GÖTEBORG. Skadekris i IFK Göteborg, men Fredrik Risp kommer inte att förstärka.

– Det är två turkiska klubbar som jagar mig. Men skulle jag bli kvar i Ankaraspor och Blåvitt behöva förstärkning i vinter så kan det bli ett annat läge, säger ex-ängeln.

Risp.

Fredrik Risp har haft en tuff period. Nu är han på väg tillbaka till den turkiska huvudstaden, men ett nytt klubbyte kan vara på gång.

– Det är två turkiska klubbar som har kontaktat min agent. Det är dumt att inte lyssna på vad de har att erbjuda.

Den ena klubben är Manisaspor, som i går köpte Jimmy Dixon från Malmö FF. Risp var tränarens förstaval, men styrelsen låg redan i förhandlingar med MFF och valde att slutföra affären.

– Jag vet inte vad det innebär för mig. Jag ska prata med min agent om den andra klubben i veckan.

Hög lön

Blåvitt har en gigantisk skadekris, har du hört något från Håkan Mild?

– Inget speciellt, men en övergång till Blåvitt är nog inte aktuell vad jag kan se. De har ändå bra mittbackar i Ragnar (Sigurdsson) och Kalle (Svensson) med nye Dyrestam som backup. Men man ska aldrig säga aldrig. Blir jag kvar i Ankaraspor till i vinter har jag bara ett halvår kvar på kontraktet. Säljer Blåvitt då Sigurdsson, så kan det bli ett annat läge.

Vill Ankaraspor ha dig kvar?

– Både och. Jag är en av de spelarna som har högst lön så det kan göra att de vill bli av med mig. Finns det intresse tror jag att de kan tänka sig att släppa mig för en hyfsat billig peng.

ARTIKELN HANDLAR OM