IF Elfsborg

Teddy Lucic skjuter Djurgården mot nedflyttningsplats

Av: 

Jonatan Fast

FOTBOLL

Elfsborg-veteranen sänkte Djurgården på Stadion

Teddy Lucic sköt avgörande 2–1 mot Djurgården. Vinner Gais mot AIK på måndag är DIF nere på nedflyttningsplats i allsvenskan.

– Det var kamp om varje meter, båda lagen kunde ha vunnit, säger Lucic i ppv.

Matchens första målchans fick Djurgårdens Sebastian Rajalakso efter tolv minuter. Han blev framspelad ungefär vid straffpunkten men tog alldeles för lång tid på sig och Elfsborg-försvarare hann dit. Emir Bajrami gav Elfsborg ledningen sex minuter senare med ett riktigt konstmål. Med en fin volley placerade han Stefan Ishizakis inlägg i mål bakom Pa Dembo Touray.

Bajrami: ”Snyggaste i år”

– Jag försökte lägga tillbaka bollen, erkände Bajrami i ppv i halvtid.

– Men den gick i mål. Stiligt, mitt snyggaste mål i år. Jag har sagt att jag vill vara mer i målprotokollet, och det är jag i år, fortsätter Bajrami.

Hemmalagets Kebba Ceesay spelar i vanliga fall i backlinjen. Men för dagen var han uppsatt som anfallare i Djurgårdens startelva. Och det lönade sig. Han satte 1–1 efter 55 minuter.

Lucic: ”Händer inte så jätteofta”

Men det räckte inte för blåränderna. Elfsborg visade stor vinnarmentalitet när man avgjorde med nio minuter kvar att spela. Teddy Lucic var sist på bollen efter en strulig situation i DIF:s straffområde.

– Händer inte så jätteofta, skönt. Vi krigade oss till den här segern. Bollen studsade ju på ett par gubbar innan den kom till mig, säger Teddy Lucic.

– Vi vinner utan att glänsa, vi har vinnarskallar och starka karaktärer. Djurgården var inte alls så dumma. Men vi visade oss svåra efter oerhört hårt jobb, fyller Elfsborgs tränare Magnus Haglund i.

Vinner Gais mot AIK på måndag är Djurgården nere på nedflyttningsplats i allsvenskan efter 15 omgångar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IF Elfsborg

Allsvenskan i fotboll

Teddy Lucic

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF Fotboll