"Henke" bakom Hif:s bortaseger

FOTBOLL

Slog Zestafoni med 2–1
efter nickmål av Larsson

Den tuffa bortamatchen mot Zestafoni gick mot oavgjort när bara minuter återstod.

Då klev Henrik Larsson fram.

Efter ett vackert inlägg nickade han in avgörande 2–1.

Helsingborg fick en oväntat tuff uppgift mot georgiska Zestafoni i Uefa Euroleagues andra omgång.

– Det var ett bra fotbollslag som inte så många känner till. Men vi var effektiva och satte våra chanser. Nu känns det som vi har ännu bättre chans att vinna hemma. säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson till Sportbladet.

Stora delar av första halvlek pressades svenskarna tillbaka av de frenetiska Zestafonispelarna. Men spelet stabiliserades och Helsingborg tog över med sin tyngd. Ändå dröjde det till en kvart in i andra halvlek innan Rasmus Jönsson slog in ledningsmålet.

Vackert inlägg

0–1 stod sig i åtta minuter. Just som Helsingborg etablerat tryck och såg ut att rulla ut resten av matchen hittade Zestafoni en öppen yta i bortre delen av straffområdet och inhopparen Aleks Benashvili kvitterade.

Georgerna jublade och hoppades klara oavgjort. Det höll fram till 89:e minuten.

Nyligen inbytta Ólafur Skúlason kom loss på kanten och slog ett fint inlägg mot Henrik Larsson. Rutinerat nickade ”Henke" in det avgörande 2-1.

– Vi hade lite tur med vädret. I går var det 36 grader i skuggan och i dag inte mer än 28. Dessutom kom det lite regnstänk i den andra halvleken, det hade vi inget emot.

Returen spelas på Olympia nästa torsdag.