Hammarby polis- anmäler polis

Patirk Gröndahl.
Patirk Gröndahl.

Hammarby har gjort en polisanmälan där man hävdar att polisen har slagit ner klubbens säkerhetssamordnare Patrik "Putte" Gröndahl.

– Jag har sår över näsryggen, spräckt läpp, ett stort jack i näsväggen mellan näsborrarna och kan knappt röra armarna för att axlarna är helt ur led, säger Gröndahl till eurosport.se.

Händelsen ska ha inträffat under ett tumult som uppstod då supportrarna skulle ge sig av efter matchen på måndagskvällen i Halmstad mellan Halmstad och Hammarby.

Gröndahl ska ha gått emellan bråkande grupper för att försöka skapa ordning på platsen.

– När jag går med utsträckta händer och för supportrarna mot bussarna, skriker en polis till en supporter: "Du och jag, man mot man!" och då drar våra supportrar igång igen.

”Polisen slår mig rakt i ansiktet”

– Jag fortsätter gå med ryggen mot polisen och helt plötsligt får jag ett slag på armen av en batong. Jag blir förvånad och vänder mig om för att se vad som hände och då slår polisen mig i ansiktet med batongen. Den träffade rakt över näsan, säger Gröndahl.

Hammarbys evenemangsansvarig Göran Rickmer stod bredvid och blev vittne till händelsen utanför en av supporterbussarna. Enligt Rickmer förekom inga provokationer mot polisen.

– En polisman slår Putte över ryggen med en batong och sedan i ansiktet. Putte säger då att han jobbar för Hammarby med det hjälpte inte. Han får ytterligare slag över munnen och näsan med batonger och övermannas, säger Rickmer till Sveriges Radio Halland.

”Uppfattades som ledare för upploppet”

Polsein säger att Gröndahl inte hade någon väst på sig och att de därmed inte förstod att han jobbade för Hammarby.

– Mitt i folksamlingen finns Patrik Gröndahl för att antagligen försöka hejda sina supportrar. Bland annat är han framme och tar tag i en flagga som en supporter försöker attackera polisen med. En i våra led uppfattar i samband med det Gröndahl som en agigator, en ledare för hela upploppet, säger polisens insatschef Sune Börjesson till eurosport.se.

Sportbladet/TT

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN