Strejkar – efter köpet av Ronaldo

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo köptes för drygt en miljard och uppges få en årslön på över 300 miljoner kronor.
Nu går flera medarbetare på Fiat, Juventus sponsor, i strejk för att protestera mot övergången.
De anställda har tjänat in en förmögenhet till företaget genom tre generationer – i utbyte får de ett miserabelt liv ”, skriver fackförbundet Unione Sindacale di Basa.

Det var i går, tisdag, som Ronaldos övergång till Juventus slog ned som en av tidernas största transferbomber.

Efter nio år i Real Madrid lämnar den femfaldige Ballon D’Or-vinnaren den spanska storklubben och kommer i stället hädanefter att spela för ”Den gamla damen” i Serie A.

Men det är långt ifrån alla med Juventus-koppling som gläds över det tunga nyförvärvet.

I ett offentligt uttalande har nu arbetare på Fiats (Juventus storsponsor) fabriksanläggning i italienska Melfi protesterat mot köpet och meddelat att man ämnar gå ut i strejk.

Detta skriver flera italienska medier, bland annat La Gazzetta dello Sport.

”Är det här rättvist?”

Det är oacceptabelt att medan FCA (Fiat Chrysler Automobiles) - och CNH Industrial-arbetare fortsätter göra enorma ekonomiska uppoffringar så lägger företaget hundratals miljoner euro på ett spelarköp”, skriver fackförbundet Unione Sindacale di Basa i ett utlåtande som fortsätter:

Vi har fått höra att det är tuffa tider. Och när anställda och deras familjer tvingas leva på en allt mer tajt budget så beslutar företaget att investera så mycket pengar på en enda mänsklig resurs”.

Det som unionen främst ställer sig emot är uppgifterna som gör gällande att övergången till stor del har finansierats av ägarfamiljen Agnelli, som dessutom är ägare i Fiat.

Är det här rättvist? Är det normalt för en person att tjäna miljoner, medan tusentals familjer inte ens kan klara sig igenom halva månaden?”.

Fiats anställda väntas strejka mellan söndag den 15 juli klockan 22.00 och tisdag den 17 juli klockan 18.00.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM