Usain Bolt nära nytt provspel – i Australien

avRobert Rosén

Foto: Thibault Camus / TT / NTB Scanpix

Jakten på en proffskarriär inom fotbollen fortsätter för Usain Bolt.

Bara detaljer återstår innan den tidigare sprinterstjärnan beger sig till Australien för ännu ett provspel.

– Det är inte ett jippo eller ett trick, säger Central Coast Mariners Shaun Mielekamp.

På löparbanorna har Usain Bolt, 31, förevigt skrivit in sig i historieböckerna. Desto svårare har jamaicanen haft det på fotbollsplanen.

Efter åtta OS-guld och elva VM-guld avslutade Usain Bolt sprintkarriären efter VM i London 2017. Sedan dess har 31-åringen velat satsa på fotbollen – men utan att lyckas spela till sig ett kontrakt.

Under det senaste året har Usain Bolt tränat med Borussia Dortmund, Mamelodi Sundowns och Strömsgodset utan att spela till sig ett kontrakt. Nu väntar med största sannolikhet ett nytt provspel - för Central Coast Mariners i Australien.

”Behövde en hjälte, fick en superhjälte”

Den australiensiska agenten Tony Rallis har bekräftat att Usain Bolt och Central Coast Mariners i princip kommit överens om ett avtal, där bara några mindre detaljer återstår för att provspelet ska bli verklighet.

– Om han är konkurrenskraftig kommer han att lyfta bilden som A-League har. Han kommer att skapa drömmar för unga människor och han kommer att ge A-League en profil som inga pengar kan köpa, säger Tony Rallis, till Big Sports Breakfast - som Australian Associated Press hänvisar till, och fortsätter:

– Den här snubben är en ambitiös idrottsman. A-League behövde en hjälte, och vi fick en superhjälte.

Agenten uppger att det nu hänger på fotbollsförbundet om ett provspel kommer bli verklighet.

Uppges erbjudas ettårskontrakt

– Det är en riktig fotbollsmöjlighet, det är inte ett jippo eller ett trick – vi vill veta om Usain kan spela.

– Om han kan det, låt oss lysa upp A-League och ta ett av det största namnen i idrottsvärlden till central coast, säger Shaun Mielekamp, VD i Central Coast Mariners, till Sydney’s Daily Telegraph.

Tidigare har tidningen rapporterat att det rör sig om ett sex veckor långt provspel med start i början av augusti. Om Usain Bolt lyckas imponera på ledningen i Central Coast Mariners uppges ett säsongslångt kontrakt vänta på honom.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Usain Bolt

Fotboll