Efter historiskt VM – förbundskaptenen slutar

Publicerad:

FOTBOLL

I sommar gjorde Island sitt första VM-slutspel någonsin.

Nu väljer Heimir Hallgrímsson att kliva av som förbundskapten.

– Succén och framgångarna har skapat respekt för isländsk fotboll, säger Hallgrímsson.

För sju år sedan blev Heimir Hallgrímsson, 51, assisterande förbundskapten till Lars Lagerbäck i Island. Därefter delade de bägge på jobbet innan Heimir Hallgrímsson blev ensam förbundskapten i samband med Lagerbäcks avsked.

Nu står det klart att även Heimir Hallgrímsson väljer att tacka för sig.

Det isländska fotbollsförbundet bekräftar att 51-åringen väljer att sluta som förbundskapten.

– Den isländska fotbollen har aldrig varit lika framgångsrik och Island har aldrig förr fått så mycket uppmärksamhet utomlands, säger Guðni Bergsson, ordförande i Islands fotbollsförbund, till dess hemsida.

Foto: Sergei Chuzavkov / TT / NTB Scanpix

”Är ett privilegium”

Heimir Hallgrímsson kommenterar sitt avsked så här:

– Efter sju år hos det isländska fotbollsförbundet har jag bestämt mig för att inte fortsätta jobba med herrlandslaget. Jag känner mig nöjd och tacksam för att ha varit en del av den starka lagandan som den här gruppen först och främst har behållit. Att ha fått vara en del av en grupp som har banat väg för framtida generationer och gjort så många saker för första gången i historien. Det är ett privilegium att lämna projektet där det är i dag.

Under ledning av Heimir Hallgrímsson och Lars Lagerbäck nådde Island sitt första EM-slutspel någonsin 2016, och tog sig sig där till en sensationsartad kvartsfinal. När Hallgrímsson sedan blev ensam förbundskapten ledde han även dem till deras VM-slutspel - som minsta nation i VM:s historia. I VM blev det ett poäng på tre matcher.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.