Harry Kanes fina löfte till cancersjuke Ben inför Sverigerysaren

avMalin Wahlberg

SAMARA. Harry Kane är det största hotet mot Sverige i morgon. 

Inför kvartsfinalen lovar stjärnan cancersjuke Ben Williams, 5, att England ska göra allt för att slå Sverige i kvarten. 

– Han är en inspiration, säger Kane. 

Harry Kane leder skytteligan i VM på sex mål. I morgon ska Englands stjärna skjuta Sverige i VM. 

Det är i alla fall planen. 

Dagen innan kvartsfinalen gav Kane cancersjuke Ben Williams löftet att England ska göra allt de kan för att slå Sverige i kvartsfinalen.

Det efter att en video, där femårige Ben får en replika av VM-bucklan i present på sjukhuset, twittrats till Kane. 

”Ben har just slutfört sin strålning för en hjärntumör. Han kunde inte gå eller prata innan behandlingen, men för en vecka sedan frågade han efter VM, så vi levererade. England och Harry Kane, kan ni göra samma sak? #Itscominghome”, stod det i tweeten. 

Kane svarade. 

”Hej Ben, jag har sett din video och du är en inspiration. Fortsätt kriga och vi ska göra allt vi kan på lördag för att du ska fortsätta ha ett leende på dina läppar”, skrev stjärnan.

”Ibland pågår större saker”

Ben Williams, som enligt Daily Mail inte har velat ta av sig sin landslagströja och som sa ”Harry” och ”Kane” som några av sina första ord efter behandlingen, har genomgått en sex veckor lång strålningsbehandling och är ett stort fan av England. 

På presskonferensen inför kvartsfinalen mot Sverige fick Kane frågan om femåringen.

– Det är inspiration. Vi är i en bubbla här, vi koncentrerar oss så mycket på fotbollen och att göra alla stolta. Men ibland är det större saker som pågår i livet. När vi kan anknyta med fansen är det stort för oss. Vi vet att vi har stort inflytande och ibland kommer någon förbi som väcker vår uppmärksamhet, säger Kane och fortsätter: 

– Han är en inspiration och jag var glad att jag kunde tweeta tillbaka till honom och förhoppningsvis kan vi göra honom glad under resten av mästerskapet.