Lagkamratens pik till Ronaldo

Av: Linus Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldos ankomst har skapat hysteri i Turin.
Nu levererar nye lagkamraten i Juventus, Blaise Matuidi, en pik till portugisen.
– Att Ronaldo spelar för oss är härliga nyheter, särskilt för honom som får dela omklädningsrum med en världsmästare, skojar fransmannen.

Det var i förra veckan som jätteaffären blev klar.

Cristiano Ronaldo, 33, byter Real Madrid mot Juventus och de sista detaljerna genomfördes i måndags, när portugisen genomgick läkarundersökningen och höll den första officiella presskonferensen på plats i Turin.

Superstjärnans övergång till ”Juve” har skapat fotbollsfeber i Italien och under det första dygnet efter den officiella presentationen sålde Juventus runt en halv miljon Ronaldo-tröjor på sin webbsida.

Blaise Matuidi
Foto: TT
Blaise Matuidi

”VM betyder mer”

Även Juventus-spelarna har hyllat truppens senaste tillskott, men Blaise Matuidi väljer att gå emot strömmen.

Han skickar en liten pik till Ronaldo.

– Ronaldo är den bästa spelare på planeten och nyheten om att han kommer spela för oss härlig, särskilt för honom att få dela omklädningsrum med en världsmästare, säger Matuidi, som bekant vann VM-guld med Frankrike i helgen, till Gazzetta dello Sport.

Den franske mittfältaren fortsätter:

– För två år sedan besegrade han mig i finalen i Paris. Men VM betyder mycket mer än EM, konstaterar han.

Debuten dröjer

Matuidi berättar också att han blev förvånad över Ronaldos övergång till Juventus.

– Det var en rejäl överraskning. Jag är glad över vad klubben har lyckats med, att få honom att bära en Juventus-tröja. Vi är det starkaste laget nu.

Ronaldo ska börja träna med sin nya klubb den 30 juli, men under klubbens kommande USA-turné finns han däremot inte med, skriver ESPN. Stjärnan missar därför mötet med sin gamla klubb, Real Madrid, den 4 augusti.

Han kommer i stället att träna på Juventus träningsanläggning tillsammans med andra stjärnor som spelade VM, bland andra Blaise Matuidi.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE