Utlandsproffset återvänder till Sverige - klar för Helsingborg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Rasmus Jönsson vänder hem till Sverige igen.

Anfallaren har skrivit på för Helsingborgs IF.

– Jag ser fram emot utmaningen att först och främst ta laget till allsvenskan, säger Jönsson till HIF:s hemsida.

Efter sju år utomlands, med spel i Tyskland och Danmark, återvänder Rasmus Jönsson, 28, till svensk fotboll. Anfallaren, som tidigare i sommar lämnade Odense, har skrivit på ett kontrakt med Helsingborgs IF som sträcker sig säsongen ut.

– Vi har varit nära under våren och haft förhoppningar om att lösa detta. Det korta kontraktet beror på att vi kommit fram till att innan vi vet vilken serie vi spelar i nästa säsong så är en lång rekrytering besvärlig för oss. Då har Rasmus gjort två saker: han har accepterat att vi skriver ett kort kontrakt och ägnar hösten åt att prata om framtid och han har också varit generös såtillvida att han accepterat en lönenivå under detta korta kontrakt som är mycket rimlig för oss.

– Denna lösning är finansierad så detta korta kontrakt kommer inte att belasta vår ekonomi. Vi måste trots allt våga rekrytera spelare för det allra värsta för vår ekonomi vore att fastna i superettan, säger Helsingborgs ordförande Krister Azelius till klubbens hemsida.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Lite skillnad mot den dagen jag lämnade”

Rasmus Jönsson representerade Helsingborgs IF från att han var tolv år gammal till sommaren 2011, då tyska Wolfsburg köpte loss honom.

– Det känns väldigt skönt att det är klart. Jag har väntat länge på denna dagen och det är skönt att allt äntligen är på plats så nu ser jag fram emot att träna. Det är lite skillnad mot den dagen jag lämnade men samtidigt är det väldigt spännande och jag ser fram emot utmaningen att först och främst ta laget till allsvenskan och sen får vi se vidare därifrån, säger 28-åringen.

Under sin förra sejour i Helsingborgs IF var Rasmus Jönsson med om att vinna ett SM-guld och ett cupguld.

Efter 15 omgångar av superettan parkerar Helsingborgs IF på en andraplats i tabellen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.