Albin Ekdal till sjukhus för undersökning

GELENDZJIK. Albin Ekdal stukade foten mot Schweiz i går.

Stjärnan röntgades under onsdagen men kunde lämna sjukhuset till synes obehindrat.

– Man vill kontrollera vad det är för säkerhets skull, säger presschefen Staffan Stjernholm.

Albin Ekdal stukade foten mot Schweiz i går, men spelade ändå klart åttondelsfinalen. Mittfältaren blev orolig när skadan kom.

– Första minuterna gjorde det riktigt ont. Jag trodde att jag hade slagit upp min gamla fotskada. Då var det många tankar som flög, sa han efter matchen och fortsatte:

– Det värker lite och den är svullen. Det är för tidigt att säga vad det kan vara, om det är en stukning som man kan spela på.

Ekdal fanns inte med på dagens träning utan körde på egen hand i gymmet. Sedan åkte han med läkaren Anders Valentin för att röntga foten.

– Det är av säkerhetsskäl, man vill kontrollera vad det är för säkerhets skull. Den status Albin gav i går i mixade om att han trampade snett är den som gäller så det är inget alarmerande efter det, säger presschefen Staffan Stjernholm.

”Vet inte vad de ska göra”

Det var Andreas Granqvist som först berättade att Ekdal ska röntgas. Lagkaptenen är inte orolig ifall det skulle visa sig att stjärnan inte kan spela mot England.

– Jag tror att de ska kolla honom i dag. Men han känns positiv, det är den informationen jag har fått. Vi hoppas så klart att det inte är något allvarligt, säger han och fortsätter:

– Är det så illa att han inte kan spela är det någon annan som får kliva in och ta det jobbet.

Enligt Sportbladets uppgifter lämnade Ekdal sjukhuset strax före 19.00 på onsdagen. Han gick utan större problem, men hade foten lindad.

Presschef Staffan Stjernholm meddelar att landslaget lämnar besked om Ekdals status under torsdagen.

Jimmy Durmaz körde inte med de övriga bänkspelarna under dagens träning på grund av en lättare känning.
– Det är en ren försiktighetsåtgärd, han har en liten känning i sin höft. Den här träningen i dag är inte den som kommer att avgöra hur vi kommer att spela mot England, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Albin Ekdal fick uppsöka sjukhus i dag.
Albin Ekdal fick uppsöka sjukhus i dag.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.