Szyber tar paus från AIK

Riksdagsledamoten Caroline Szyber får lämna Kristdemokraternas partistyrelse.

Nu tar hon även en paus från AIK:s valberedning.

”Eftersom det är viktigt att medlemmarna kan känna ett otvivelaktigt förtroende för valberedningen väljer hon själv, med övriga ledamöters stöd, att pausa sin medverkan till dess att frågetecknen är utredda”, skriver AIK:s valberedning.

Aftonbladet har granskat Kristdemokraternas riksdagsledamot Caroline Szybers reseräkningar under en längre period. Szyber får lämna nu partistyrelsen och partiets verkställande utskott.

Detta efter att åklagaren tidigare under dagen inlett en förundersökning om misstänkt bedrägeri.

Medgav fel – och betalade tillbaka

Aftonbladet har i flera artiklar avslöjat hur Caroline Szyber, 36, låtit skattebetalarna stå för hennes familjs hotellkostnader vid tre tjänsteresor.

Hon medgav fel och betalade tillbaka en del.

Tar en paus från AIK

Szyber är sedan i våras ledamot i AIK:s valberedning. Nu väljer hon själv att ta en paus från förtroendeuppdraget.

Mot bakgrund av att det har inletts en juridisk förundersökning mot Caroline Szyber i hennes roll som riksdagsledamot, med anledning av en granskning av hennes reseräkningar, har hon själv beslutat att ta en paus från sitt arbete i AIK Fotbollsförenings valberedning så länge förundersökningen pågår.”, skriver valberedningen på AIK:s hemsida.

”En uppskattad kollega”

Valberedningen skriver vidare:

Eftersom det är viktigt att medlemmarna kan känna ett otvivelaktigt förtroende för valberedningen väljer hon själv, med övriga ledamöters stöd, att pausa sin medverkan till dess att frågetecknen är utredda. Den händelse som granskas i förundersökningen har ingen koppling till hennes medverkan i AIK FFs valberedning, där Caroline kontinuerligt sedan tillträdet har varit en aktivt bidragande ledamot och uppskattad kollega.”

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.