United vände mot Newcastle - segern kan ha räddat Mourinhos jobb

Reporter: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Enligt Daily Mirror skulle José Mourinho få sparken i helgen och laget fick en mardrömsstart mot Newcastle.

Men managern räddades av Anthony Martial och Alexis Sanchez.

– Jag är 54 år, det är första gången jag upplever en häxjakt. Jag kan leva med det, men vissa av killarna klarar inte av det, säger Mourinho till BT Sport.

Manchester United inledde tungt mot Newcastle på Old Trafford.

I den sjunde minuten sköt Kenedy in 1–0 till Newcastle. Några minuter senare utökade Yoshinori Muto till 2–0 för bortalaget.

Mourinho såg väldigt upprörd ut vid sidlinjen.

I slutet av första halvlek kunde Newcastle ha fått straff. Bollen tog tydligt på Ashley Youngs arm, men domaren friade.

Uniteds ledare och spelare fick ta emot burop från läktarna efter 45 minuter på Old Trafford.

Nilsson Lindelöf på bänken

I andra halvlek vände United matchen.

Juan Mata reducerade till 1–2 med en frispark i den 70:e minuten. Några minuter senare kvitterade Anthony Martial till 2–2 efter ett fint anfall med Paul Pogba. Det var 22–åringens första ligamål för säsongen.

Daily Mail har skrivit att Mourinho vill sälja Alexis Sanchez. Men chilenaren, som visade stort missnöje när han blev utbytt mot Valencia i Champions League, blev hjälte mot Newcastle. Han nickade in segermålet 3–2.

– Det är aldrig så att en person är viktigast, det är klubben som är viktigast. Det handlar inte om mig, det handlar inte om spelarna, det handlar om klubben. I andra halvlek gav spelarna allt, det fanns inte mer att hämta från dem. Det är för mycket ondska i sporten som jag älskar, den ska vara vacker, säger Mourinho till BT Sport.

Det har varit skriverier i England om att spelarna inte vill prestera under Mourinho. Portugisen tar ner det resonemanget.

– Det är löjligt. Spelarna spelar inte för sin manager. Om de spelar för managern är de inte professionella. De får fortfarande betalt, oavsett vem som är manager. Det är ett löjligt snack. Det är inte så att du spelar bättre för att du tycker om din manager. Sen kommer det en ny manager och då skulle du plötsligt börja spela sämre för att du inte gillar den managern. Nej, det handlar inte om det, säger Mourinho.

”Problem med Brexit”

Mourinho pratade ännu mer om sin situation under presskonferensen.

– Som en vän sa till mig i morse, om det regnar i London i morgon får jag skulden. Om det blir problem med Brexit är det mitt fel. Det är för mycket ondska och en häxjakt, det är mitt liv, säger Mourinho.

Det har varit mycket skriverier i England kring Mourinhos relation till spelarna. Det uppges finnas många frostiga relationer.

I augusti skrev The Guardian att United var nära att bötfälla Martial. Fransmannen uppges ha lämnat klubbens träningsläger i USA på grund av sin sons födelse.

Victor Nilsson Lindelöf fick inte plats i startelvan, den svenske landslagsspelaren satt på bänken mot ”Magpies”.

Publicerad: