Zigiotti Olme – skrällen i landslagstruppen

Idag presenterade Peter Gerhardsson sin första landslagstrupp efter VM-avancemanget.

Ett namn som sticker ut är Göteborgs anfallstalang Julia Zigiotti Olme, 20.

– En väldigt formstark spelare, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson om debutanten.

Förbundskapten Peter Gerhardsson presenterade under eftermiddagen sin trupp till träningsmatcherna mot Norge och Italien

Fridolina Rolfö och Amanda Ilestedt är fortfarande inte tillbaka från skador och lämnades därmed utanför truppen. Gerhardsson presenterade däremot två debutanter.

”Kreativ med boll”

Piteås målvakt Cajsa Andersson kommer med som tredjemålvakt. Högre upp i banan hittar vi Göteborgs anfallstalang Julia Zigiotti Olme, 20.

– En väldigt formstark spelare, som jag tycker vi har en del av i de här unga spelarna. Julia är en av dem som har visat väldigt bra form och spelat i en väldigt bra position och roll sedan hon gick till Göteborg, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Sportbladet.

Zigiotti Olme lämnade Hammarby för Kopparbergs/Göteborg FC under sommaruppehållet och har imponerat på förbundskaptenen.

– Jag gillar hennes sätt att vara kreativ med boll, jag gillar hennes idogt arbetande i defensiven så där visar hon att attityden finns i försvarsspelet och smartnessen och kreativitet finns offensivt. Sen när hon ska lyfta upp det på den här nivån så får vi se var det bär, men hon har helt klart intressanta egenskaper i allsvenskan.

”Intressant att se på den här nivån”

Rosengårds försvarare Nathalie Björn, 21, är ett annat namn som sticker ut, trots att hon har varit uttagen i landslaget tidigare.

– Ja, hon haft lite skador och problem och det gör att hon har varit borta en del. Sen har konkurrenssituationen varit, och är, väldigt tuff och hård på vissa positioner. Men i den senaste trenationsturneringen med U23-landslaget så var hon en av de som var absolut bäst.

– Hon spelar ordinarie i ett topplag som Rosengård och spelar Champions League-matcher så hon får en bra tränings- och matchmiljö. Det ska bli intressant att se vad hon kan prestera på den här nivån. Jag hoppas att hon kan ta med sig sina ledaregenskaper hit också.

Sverige möter Norge i den första träningsmatchen i Helsingborg 4 oktober. Därefter spelar man två bortamatcher, mot Italien 9 oktober och England 11 november.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.