Hyllas – efter tragiska beskedet: ’Helt otrolig’

Frun om sjukdomsbeskedet: ”Tack för allt stöd”

avSimon Sjöstrand

Foto: AKIRA SUEMORI / AP

Förre Liverpool-spelaren Stephen Darby, 29, tvingas sluta med fotboll på grund av en allvarlig nervsjukdom.

Nu uttalar sig hans fru, fotbollsstjärnan Steph Houghton, om beskedet.

Vi kommer fortsätta kämpa”, skriver hon på Twitter.

Det var i tisdags som chockbeskedet kom.

Förre Liverpool-spelaren Stephen Darby, som är fostrad i klubbens akademi, tvingas lägga av med fotbollen, 29 år gammal.

Anledningen är att högerbacken har drabbats av en allvarlig nervsjukdom där nervcellerna bryts ner och kroppen blir successivt förlamad.

”Ber er respektera det”

– Det är med stor sorg som jag tvingas meddela att jag kommer att sluta spela fotboll. Jag ber er respektera mitt privatliv så att jag kan ställa mig in på kampen jag har framför mig och så att jag kan få umgås med mina nära och kära, skrev Darby i ett uttalande.

Engelsmannen debuterade i Liverpools A-lag 2008 (en match i ligacupen), men var mest framträdande i reservlaget. Han vann en titel med klubben (U21-upplagan av FA-cupen) och tillbringade sedan mesta tiden av seniorkarriären på lån, där han bland annat förde Bradford hela vägen till ligacupfinal 2013.

Förra sommaren skrev han på för Bolton som blev hans sista klubb i karriären.

Efter det tragiska beskedet har hyllningarna strömmat in till Stephen Darby.

Förkrossande nyheter att Stephen måste lägga av. En fantastisk kille”, skriver Liverpool-ikonen Steven GerrardInstagram.

Jag var stolt över att låta Stephen Darby debutera i Liverpool och nu är jag djupt ledsen över att höra att han slutar. Stephen är en speciell person och han har mitt fulla stöd. Han kommer aldrig gå ensam”, skriver förre Liverpool-tränaren Rafael Benítez på Twitter.

”Är ett fullblodsproffs”

– Det här är fruktansvärda nyheter för Stephen och hans familj och alla våra tankar finns hos dem och hos Steph. Han är ett fullblodsproffs och en fantastisk människa. Han var helt otrolig i Bradford och spelade en nyckelroll i att lyfta Bradford som fotbollsklubb, säger Bolton-tränaren Phil Parkinson i ett uttalande.

Samtidigt uttalar sig Stephen Darbys fru, fotbollsstjärnan Steph Houghton (Manchester City), om beskedet.

Tack för alla hälsningar de senaste dagarna. Vi kan inte tacka er nog för all kärlek och support. Vi är överväldigade. Vi kommer fortsätta kämpa och framför allt kommer vi fortsätta att le”, skriver Houghton på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM