Sexförbud under fotbolls-VM – riskerar sju års fängelse

Fotbolls-VM i Qatar är kraftigt ifrågasatt av många olika anledningar.

Landets strikta lagar kommer även att påverka de tillresta fansen.

– Det är i princip ett sexförbud under årets VM för första gången någonsin, säger en brittisk poliskälla till Daily Star.

Fotbolls-VM i Qatar 2022 – som spelas på vintern på grund av den extrema värmen på sommaren – omgärdas av korruptionsanklagelser. Människorättsorganisationer har kritiserat arbetsförhållandena och tusentals migrantarbetare tros ha omkommit vid arbetet med att bygga de nya arenorna.

Därtill är homosexualitet och sex utanför äktenskapet olagligt i landet, vilket kan resultera i upp till sju års fängelse.

PLUS: Leifby: Odiskutabelt största skandalen i idrottshistorien


”Sex kommer inte på tal”

Brittiska Daily Star skriver att Fifa varnar för att ”det inte kommer göras några undantag”, vilket innebär en växande oro över att fansen riskerar stränga straff för att ”göra vardagliga saker som är accepterade på och efter matcher”.

– Sex kommer inte på tal, om du inte reser som man och hustru. Det kommer definitivt inte bli några ”one-night stands” under turneringen, säger en brittisk poliskälla till tidningen.

– Det kommer inte bli något festande alls egentligen. Alla måste ha det i åtanke, om de inte vill riskera att fängslas. Festkulturen efter matcherna, som är norm på de flesta ställen, är strikt förbjuden, fortsätter poliskällan.

Kan beslagta regnbågsflaggor

Abdulaziz Abdullah al-Ansari på det qatariska inrikesdepartementet har tidigare öppnat för att beslagta regnbågsflaggor under VM – för att skydda personerna som viftar med dem.

Han avråder även besökare från att demonstrera för hbtqia+-rättigheter.

– Vill du visa din syn på situationen (för hbtqia+-personer), gör det i ett samhälle där det är accepterat, säger han.

Sverige lyckades inte kvalificera sig till fotbolls-VM som spelas mellan 21 november och 18 december.

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln