Blackstenius överraskning: ”Då fixar jag biljetter”

BÅSTAD. För Wilma och Maja Lindén blev midsommardagen något utöver de vanliga.

De unga Arsenalsupportrarna fick träffa sin stora idol Stina Blackstenius utanför det svenska landslaghotellet.

– Jag blev chockad faktiskt, säger stjärnan själv om mötet.

De svenska landslagets träningar i Båstad har varit en folkfest. Under lördagen hade drygt 500–600 samlats och det jublades högt när spelarna drog upp det ena skottet i krysset efter det andra.

– Det har varit jättekul och jag tror att det hjälper oss i vår träning också. Det blir lite annat när man ser så mycket folk. Vi sätter en extra skärpa i det vi gör, säger Stina Blackstenius.

Såväl gamla som unga har stått i rader för att få autografer och ta bilder med de svenska stjärnorna.

Rolfö gav bort skor

Men för några så har det blivit ännu bättre än så. Häromdagen överraskade Fridolina Rolfö en ung tjej genom att ge henne sina fotbollsskor.

– Det var egentligen väldigt spontant. Vi hade fotografering och hade tagit bilder. Det var lite folk som stod där och tittade på utomhus. Och så var det en flicka som stod där och tittade och väntade ett tag. Jag märkte att hon var väldigt intresserad och så kom hon fram efteråt, och då hade jag ett par fotbollsskor där. Jag tänkte att det hade varit kul att överraska henne i och med att hon såg så intresserad ut, och då gav jag dem till henne, säger Rolfö.

Artikeln fortsätter under videon…

På midsommardagen var det Stina Blackstenius som fick sig en överraskning. När spelarbussen kom tillbaka till hotellet efter träningen stod två unga tjejer i klädda Arsenaltröjor med Blackstenius namn på ryggen.

– Jag blev chockad faktiskt. Vi tog lite bilder och så där och det gläder även mig att få träffa två små tjejer som går runt i Arsenaltröjor med mitt namn på. Det är en häftig känsla verkligen så man vill göra det man kan för att ge tillbaka för att de har tagit sig hit men också för att de ser upp till en, säger Blackstenius.

Ska fixa biljetter

De två tjejerna heter Wilma och Maja Lindén och hade, tillsammans med sin familj, åkt ner från Trollhättan för att få se landslaget och sin stora idol.

För att visa sin uppskattning fixade stjärnan fram en landslagströja som hon signerade, men det tog inte slut där.

Familjen hoppas kunna åka till London i höst för att se tjejernas favoritlag, Arsenal.

– De nämnde någonting om att de vill åka och kolla på en match i höst så jag sa att gör ni det så lovar jag att fixa biljetter så klart, säger Blackstenius.

Stina Blackstenius.
Stina Blackstenius.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.