Avslöjar: Norrköping nära att köpa U21-försvarare för 1,5 miljoner

Gif Sundsvall är bara några små detaljer ifrån att sälja Anton Eriksson till IFK Norrköping.

Enligt Sportbladets uppgifter väntas övergångssumman landa på omkring 1,5 miljoner kronor - där ”Giffarna” även skriver in en vidareförsäljningsklausul.

Affären väntas bli officiell de närmaste veckorna.

– Vi gör allt vi kan för att Anton ska stanna, säger sportchefen Urban Hagblom.

Följ ämnen i artikeln

Det var Expressen som i förra veckan skrev att IFK Norrköping hade lagt ett första bud på Gif Sundsvalls mittback Anton Eriksson. Försvararen, som varit med i U21-landslaget en del, sitter på ett utgående kontrakt och Sportbladet rapporterade för en dryg månad sedan om att allsvenska toppklubbar var intresserade av spelaren, som inte skulle förlänga sitt kontrakt med ”Giffarna”.

Det gör att Eriksson är fri att skriva ett så kallat pre-contract med en klubb från och med 1 juli och då lämna Sundsvall gratis efter säsongen.

Men enligt Sportbladets uppgifter säljs nu Eriksson till IFK Norrköping, om inget oförutsett inträffar den närmaste veckan.

Anton Eriksson.
Anton Eriksson.

Väntas säljas för 1,5 miljoner

Parterna är mer eller mindre överens om en övergångssumma, även om inget är helt klart mellan klubbarna. Men enbart ett par små detaljer återstår.

Övergångssumman väntas landa på omkring 1,5 miljoner kronor där Sundsvall även skriver in en vidareförsäljningsklausul.

Sundsvalls sportchef Urban Hagblom menar att inget är klart men att klubben mottagit bud på spelare i truppen. Han vill dock inte specificera om det är på 22-årige Eriksson eller inte.

”Det finns bud”

Han vill heller inte kommentera IFK Norrköpings intresse.

– Det jag kan säga är att vi har gjort och gör allt vi kan för att förlänga med Anton. Sedan är det inget konstigt att det kommer bud på spelaren som gör det bra i Sundsvall.

– Det finns bud på spelare hos oss, så mycket kan jag säga. Men något mer vill jag inte kommentera, säger Hagblom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.