Brasiliens segersvit bruten i VM-kvalet

Av:  TT

Brasiliens målvakt Alisson fångar bollen mot Colombia.
Brasiliens målvakt Alisson fångar bollen mot Colombia.

Brasilien är fortsatt obesegrade i Sydamerikas VM-kval och leder gruppen överlägset. Men tvåan Argentina knappade in på rivalen när brassarna spelade oavgjort medan Messis gäng vann sin match i natt.

Brasilien har hittills gått obesegrade genom det sydamerikanska kvalet till fotbolls-VM i Qatar nästa år, men laget kommer inte att lyckas ta full poängpott.

Efter nio segrar sattes det stopp för den möjligheten när landets tionde kvalmatch, mot Colombia, slutade 0–0 borta i Barranquilla.

Brasilien hade aldrig förlorat mot Colombia i VM-kvalmöten, samtidigt som värdnationen kom till matchen stärkt av att vara obesegrad de senaste sex kvalmatcherna. Och båda de sviterna lever alltså vidare.

Det blev inte många målchanser för något av lagen – fram till sista halvtimman, då båda lagen pressade på för att få in ett vinnarmål. Något som dock David Ospina i Colombiamålet och Alisson i Brasilienditot toppklassigt satte stopp för.

Brasilien leder Sydamerikas kvalgrupp på 28 poäng efter tio spelade matcher. Tvåa i gruppen är Argentina, sex poäng bakom, som under natten vann över Uruguay med 3–0.

– Det var en tuff match i kväll och vi var tvungna att vinna den. Det löste sig helt perfekt, säger Lionel Messi, Argentinas förste målskytt i matchen, till AP.

Bakom jättarna är det jämnt i tabellen. Med sju matcher kvar att spela ligger Uruguay, Ecuador och Colombia inom en poängs avstånd från varandra, och bara några poäng bakom dem utmanar ytterligare lag om en VM-plats.

De fyra bästa lagen kvalificerar sig automatiskt till Qatar-VM nästa år och femman, just nu Colombia, går till det interkontinentala playoffspelet.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN