Malmö FF vann toppmötet med Elfsborg

BORÅS/STOCKHOLM. Malmö FF är på allvar med i guldstriden efter en blytung 1–0-seger borta mot Elfsborg.

Johan Larsson blev syndabock när han nickade bollen i eget mål.

– Vi visar karaktär och laganda, säger Antonio Colak efter vinsten.

Det var mycket som stod på spel på Borås Arena när tabelltrean Elfsborg tog emot fyran Malmö FF.

Skåningarna kom stukade till matchen med bara en seger på de sex senaste matcherna, flera tappade poäng i slutskedet en gedigen skadelista och tappad mark i guldracet.

Men när det behövdes som mest – trots en avstängd Anders Christiansen – visade mesta mästarna klassen.

Trots att Elfsborg var spelförande och hade de flesta tunga chanserna – Per Frick med en boll i nät men bortdömt för knuff – stod MFF och Johan Dahlin emot.

Till slut var det också himmelsblått som fick det sista skrattet.

Självmål med kvarten kvar

I ett av lagets sällsynta anfall i den andra halvleken, minut 77, nickade Antonio Colak till på ett inlägg och bollen styrdes via Johan Larsson huvud in i mål.

MFF höll undan och kunde jubla hem tre poäng. Segern tar dom upp på tredjeplats i tabellen, bara tre poäng från serieledande Djurgården med tio omgångar kvar.

– Vi visade karaktär som lag. Vi sa att vi gör det som ett lag. Ibland kan man vinna på det fula sättet och tre poäng var det viktiga. Det här var väldigt viktiga tre poäng, säger Colak i Discovery och utvecklar senare:

– Man känner lättnad. Vi behövde känslan av glädje och succé och det lyfter oss. Vi har känt av pressen, säger anfallaren.

Likartade känslor visade tränaren Jon Dahl Tomasson:

– Fantastisk känsla i omklädningsrummet nu. Det var tre mycket viktiga poäng. En stor ros till vår team spirit, attityden som spelarna har i med och motgång är något speciellt, säger Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efteråt.

Smolket i bägaren för gästerna var att Felix Beijmo utgick efter en halvtimme med en befarad nyckelbensskada och adderas till en redan välfylld skadelista, åtta spelare saknades mot Elfsborg.

Oturligt självmål

I Elfsborgslägret var det, av förståeliga skäl, bistra miner.

– Det är långt kvar, vi spelar långt in i december, säger tränare Jimmy Thelin.

Johan Larsson som nickade in enda målet, i egen kasse:

– Jag är osäker lite på vad som har träffat mig i huvudet när jag ser att bollen ligger i målet. Det är sånt som händer, säger Elfsborgsveteranen.

– Förlusten mot Östersund var en rejäl plump. Där förtjänade vi inte mer. Mot Malmö nu hade vi energi och chanser för att vinna. Det är surt att Malmö åker hem med tre poäng. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.