Bolton bryter med alla spelbolag

Bolton Wanderers väljer att bryta samarbetet med samtliga spelbolag. Istället kommer de stödja välgörenhet som syftar till att hjälpa folk med spelberoende, rapporterar Sky Sports.

– Vi har tagit den här hållningen för att visa vårt stöd för de som lider av spelmissbruk, säger klubbens ordförande Sharon Brittan.

Zack Elbouzedi, Shaun Miller och Eóin Doyle.
Zack Elbouzedi, Shaun Miller och Eóin Doyle.

Klubben kommer inte att ingå i några nya samarbeten och kommer ta bort spelkioskerna på arenan. Det enda samarbetet som fortfarande finns kvar är det med Sky Bet, då EFL (English Football League) har ett kontraktsbindande avtal med dem.

Förutom att bryta med spelbolagen kommer de även att stödja och skänka pengar till välgörenhetsorganisationer som syftar till att hjälpa människor i spelmissbruk.

– Problem med spelande förstör liv och vi har tagit den här hållningen för att visa vårt stöd för de som lider av spelmissbruk, säger Sharon Brittan, ordförande i Bolton Wanderers.

Bolton ligger för närvarande 8 i League One.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.