Radetinacs kaxiga hälsning till MFF-fansen

MALMÖ. Haris Radetinac buades ut konstant av MFF-publiken.

Då njöt han.

– Jag hoppas de fortsätter för jag blir bara bättre av det, säger Djurgårdens veteran.

Haris Radetinac fick en huvudroll i framför allt första halvlek av toppmötet mellan Malmö och Djurgården.

Dels för att han fick ett tidigt övertag på MFF:s högerback Felix Beijmo och var en av matchens bästa spelare före paus men också för att han hade några hårda duster med MFF:s kapten Anders Christiansen och, framför allt, för att han blev utbuad av Malmö-fansen varje gång han rörde bollen från minut ett.

Anledningen till buropen är den stämpling han satte in på Arnor Traustason i en match i Malmö våren 2019 som höll den dåvarande MFF-mittfältaren borta spel under lång tid samtidigt som han själv gick fri trots att MFF anmälde honom i efterhand.

Mötte Christiansen efter matchen

– Det var inte avsiktligt att jag trampade på honom. Det händer ibland i fotbollen att man kommer in sent i en situation. Jag bad om ursäkt direkt efter matchen och försökte ringa och skicka sms till honom. Efter det tyckte jag att det var ganska lugnt.

Men det tycker tydligen inte Malmös supportrar.

– Vissa glömmer inte. ”Fine by me”. Jag hoppas de fortsätter bua för jag blir bara bättre av det.

Radetinac och Christiansen tackade varandra för matchen precis framför pressuppbådet en timme efter matchen.

– Det är ganska mycket känslor på planen. Men det ska hetta till. Efter matchen får man sedan släppa det. Jag försöker vara en så bra person som möjligt utanför plan, säger Radetinac.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.