Försvarar Arsenal efter klubbarnas vrede

Publicerad 2022-01-17

Inställda North London Derby skapade tumult och Rafael Benitez ersättare kan bli en återvändare – något som oroar supportrarna.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

Följ ämnen

HELGENS BRÅK

Premier League befinner sig i ett inbördeskrig mot klubbarnas representanter över covid-situationen, menar Daily Mirror. Konkurrenterna är vansinniga över att Arsenal fick matchen mot Tottenham avblåst på grund av ett, möjligen två covid-fall (samt en mängd skador och bortfall). Många anser att reglerna utnyttjas och att klubbar behandlas olika.

Crystal Palace, Chelsea och Norwich har alla försökt få matcher framskjutna och en annan klubb ska ha tvingats spela trots endast elva spelare tillgängliga.

En som var extra upprörd i helgen var David Moyes vars West Ham tvingades spela tre matcher på en vecka. Efter förlusten mot Leeds (2–3) ifrågasatte tränaren beslutsfattarnas kompetens gällande återhämtning.

– Vi har precis avverkat den hektiska julperioden, precis som Leeds och alla andra. Men Leeds hade två matcher att spela och ombads inte spela tidigare i veckan, medan vi behövde göra det. Jag förstår det inte, säger Moyes.

Just Arsenal tas i försvar av många, bland annat Sky-experten Micah Richards.

– Jag känner mest att, när det kommer till Arsenal vill alla hoppa in (i diskussionen) av någon anledning. Arsenal har varit formstarka och utifrån reglerna har de inte gjort något fel, säger Richards.

– Det går att förstå att avsaknaden av transparens gör folk frustrerade, absolut. Men jag är av åsikten att de inte har gjort något fel. Låt oss vara ärliga, andra klubbar hade gjort samma sak, detta är inte en Arsenal-grej.

HELGENS SNACKIS

Att Rafael Benitez tvingas lämna Everton efter månader av undermåliga resultat är kanske ingen överraskning. Men att ersättaren kan bli Roberto Martinez är desto mer uppseendeväckande.

Flera tabloider, däribland Telegraph och Daily Mail, rapporterar att Everton har lämnat in en förfrågan till det belgiska förbundet om att köpa ut deras förbundskapten. 48-årige Martinez uppges vara intresserad av det permanenta jobbet och kan även tänka sig att kombinera klubblagsfotboll med nuvarande landslagsuppdraget. Kontraktet med Belgien sträcker sig över VM i Qatar.

Martinez blev första tränare att få sparken under Everton-ägaren Farhad Moshiris styre i maj 2016. Därav tas inte nyheten emot med enbart öppna armar av supportrarna som oroas över den kaotiska situationen som råder i klubben.

Samtidigt är spelbolagens favorit till att ta över Wayne Rooney. Premier League-legendaren, som just nu tränar Derby i Championship, ses inte som omöjlig att locka över.

Rafa

HELGENS STATS

James Ward-Prowse slog till med sitt 12:e frisparksmål i Premier League i helgen i förlusten mot Wolves. Det innebär att Southampton-spelaren nu endast har en spelare framför sig på listan över vilka som gjort flest i ligan – ingen mindre än David Beckham (18 frisparksmål).

HELGENS KONTRAKTSFRÅGA

Bruno Fernandes såg ut som sitt gamla jag i Manchester Uniteds oavgjorda möte med Aston Villa och gjorde båda målen för bortalaget.

I höstas nobbade portugisen och hans representanter ett nytt kontraktsförslag, rapporterar The Athletic, med anledning av att lönen inte ska ha speglat hans betydelse för laget. Cristiano Ronaldo tjänar i dagsläget mest (över 400.000 pund i veckan) och landsmannen tros vilja upp i samma summor.

Nu är diskussionerna lagda på is fram tills maj då Fernandes ska besluta sig kring framtiden beroende på hur situationen i klubben ser ut. Det nuvarande kontraktet sträcker sig till 2025 så Man United sitter lugnt i båten för tillfället.