Johan Dahlin sågar Malmös insats: ”Orkeslösa och viljelösa”

Malmö FF fick en tuff start på Champions Leagues andra kvalrunda.

Zalgiris var det bästa laget på hemmaplan och vann med 1–0 efter ett avgörande tidigt i andra halvlek.

För dåligt för att vara Malmö FF, enligt Johan Dahlin.

– De vinner alla första- och andrabollar och är mycket hungrigare än vi är, säger målvakten.

Följ ämnen i artikeln

Det blev en smått galen start på Malmö FF:s Champions League-kvalmatch borta mot Zalgiris Vilnius.

MFF hade chansen att ta ledningen nästan direkt när Veljko Birmancevic blev helt ren framför mål men avslutade högt över.

Missade på mållinjen

Innan ens tio minuter var spelade av matchen hade Birmancevic blivit överträffad i konsten att missa – med råge.

Mathias Oyewusi Kehinde sköt ett friläge rakt på Johan Dahlin innan han ett par minuter senare stod för något som förmodligen är en av de värsta missarna på LFF Stadiums historia.

Oyewusi Kehinde stod på mållinjen när bollen kom emot honom men på något sätt misslyckades nigerianen med att forcera in den och MFF kunde andas ut.

Jo Inge Berget och Martin Olsson deppar.
Jo Inge Berget och Martin Olsson deppar.

”Går inte in i dueller”

Zalgiris ledningsmål kom i stället fyra minuter in i den andra halvleken.

Fabien Ourega avlossade ett skott strax innanför straffområdet och efter en nätt styrning från MFF-backen Lasse Nielsen satt bollen i mål bakom Johan Dahlin.

– Han viker in, skjuter och den ändrar riktning, säger Dahlin om målet.

MFF-tränaren Milos Milojevic försökte förändra matchbilden genom flera byten men hans lag hade svårt att skapa kvitteringschanser. Zalgiris var närmast matchens andra mål men fick nöja sig med en 1–0-seger.

– Vi går inte in i dueller. De vinner alla första- och andrabollar och är mycket hungrigare än vi är. De vill mer. Vi ser lite orkeslösa och viljelösa ut, säger en kritisk Johan Dahlin efter matchen.

Retur nästa vecka

Dahlin fortsätter sedan:

– De har några stora chanser som vi klarar att rida ut. Sedan har de väl inte så mycket mer än det där (chansen på mållinjen) och målet. De chanserna vi släpper till är få men de är stora. Samtidigt har vi en stor chans också men överlag är detta alldeles för dåligt.

Returmatchen spelas i Malmö på onsdag nästa vecka.

– Vi har spelat en halvlek och har matchen hemma kvar. Den lever i allra högsta grad men vi behöver höja oss, säger Johan Dahlin.

– Vi behöver höja oss allihopa, visa mycket större hunger. Men de känns mycket hungrigare och som att de vill mer. Vi går inte in hundra känns det som, det här är alldeles för dåligt för att vara Malmö FF.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.