Malmö FF sparkar Milos Milojevic efter fiaskot

Milos Milojevic får sparken av Malmö FF.

Enligt Sportbladets uppgifter är klubbledningen enig om beslutet som kommer att kommuniceras inom kort.

Malmö FF förlorade mot Zalgiris Vilnius under onsdagskvällen och åkte ut ur kvalet till Champions Leagues gruppspel.

När nederlaget var ett faktum ropade delar av publiken på tränaren Milos Milojevics avgång.

”Ledningen bestämmer”

Efter fiaskot visste inte Milojevic hur hans egen framtid såg ut.

– Det är något som ledningen bestämmer, inte jag. Det var inte jag själv som anställde mig, sa han och fortsatte:

– Just nu är jag Malmös tränare och jobbar 24 timmar om dygnet tills de säger något annat.

Under torsdagen började sedan uppgifter om att Milojevic ska få sparken spridas i sociala medier. Enligt initierade uppgifter till Sportbladet har Malmö FF:s klubbledning nu också fattat beslutet att sparka Milojevic – något som väntas bli officiellt inom kort.

Enig klubbledning

Under torsdagsmorgonen hade Milos Milojevic ett möte med sportchefen Andreas Georgson. Georgson, sportdirektören Daniel Andersson och Malmö FF:s styrelse är enligt Sportbladets uppgifter eniga om att ge Milojevic sparken redan nu.

– Det är tråkigt, det är ingen ”one man show” att få Malmö FF:s A-lag att prestera utan vi är väldigt många som är en del av det. Det känns fel att det är en som ska få bära hundhuvudet för det på det viset. Samtidigt är det så fotbollsvärlden funkar. Det vet jag att Milos också har full koll på, sa Andreas Georgson till Sydsvenskan under torsdagen.

Tränaren har lett Malmö FF i 16 allsvenska matcher. På dessa matcher har laget tagit 30 poäng, vilket innebär femte plats i allsvenskan.

Milojevic hann även vinna en titel med klubben eftersom MFF tog hem svenska cupen för första gången sedan 1989 efter en finalseger mot Hammarby.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.