Känslosamma hyllningen till Seger: ”Förstår inte hur du orkar”

Den hjärtskärande finalförlusten snackades ner i direktsänd tv.

Då hade Olivia Schough nära till tårar när hon hyllade lagkaptenen Caroline Seger.

– Jag förstår inte hur du orkar, säger hon i Kanal 5.

Caroline Seger, 36, var en straffspark från att skjuta hem ett historiskt OS-guld till Sverige.

Men skottet gick över, och framgångssagan fick ett grymt slut när Kanada knep guldet i nästa straffomgång.

I lördags landade silvermedaljörerna i Sverige och på kvällen medverkade Seger och Olivia Schough i tv-programmet ”OS-kväll med Almenäs” på Kanal 5.

”Första och sista gången jag ser det”

Där fick svenskorna bevittna en sammanfattning av mästerskapet – inklusive straffavgörandet.

– De där bilderna kan vi egentligen bara radera. Det behöver inte vara någon sorglig idrottshistoria. Det är nog första och sista gången jag kommer titta på bilderna. I alla fall ett bra tag framöver, säger Caroline Seger.

– För min del hade det varit pricken över i:et i en lång karriär, konstaterar Sveriges mesta landslagsspelare genom tiderna som talar länge och väl om känslorna efteråt.

Nära till tårar i tv-studion

Bredvid henne i soffan sitter Olivia Schough, lagkamrat med Seger både i landslaget och klubblaget Rosengård. Schough har betydligt svårare att lägga ut orden och darrar på rösten när hon lyfter fram Segers ledaregenskaper.

– Hon är ovärderlig. Inför straffläggningen är det bara oss andra hon tänker på. Vi frågar henne om allting. Hon finns alltid där. Alla matchssnack i ringen är klockrena. Hon tar hand om oss alla, säger hon och vänder sig mot Seger:

– Jag förstår inte hur du orkar. Att du har kunnat prestera på den här nivån samtidigt som du har burit hela laget, och Sverige, på dina axlar är helt otroligt.

Caroline Seger svarar med att lyfta fram sin omgivning.

– Tur att jag är lite mer samlad just nu. Annars hade jag nog brutit ihop. Jag har ett fantastiskt stöd runt omkring mig, säger hon.

Se hela OS i Tokyo på discovery+

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.