Sågningen efter Dif:s överkörning

Publicerad 2022-05-29

Djurgården körde över Varberg totalt i den första halvleken.

Då sågade både spelare och tränare laget.

– Vi går på semester innan vi spelar matchen, säger Oliver Stanisic.

Djurgården tappade tre poäng på tilläggstid senast mot Kalmar och har halkat efter i tabellen. Mot Varberg behövde laget vinna för att inte tappa ytterligare mark. 

Djurgården fick också en drömstart på matchen. Victor Edvardsen stod för en fin passning in bakom Varbergs backlinje till Hampus Finndell som petade in 1-0 med en yttersida.

Bortalagets målvakt Fredrik Andersson räddade laget flera gånger första halvtimmen. I den 31:a minuten fick Edvardsen chansen från straffpunkten, men Andersson räddade återigen.

– Jag hade bestämt mig från början att slå den i målvaktens högra, men bytte i sista sekund som man aldrig ska göra egentligen. Det är för dåligt av mig. Jag och Sead står och tränar varenda jävla träning, 5-6 straffar. Jag skjuter alltid i samma hörn tills han räddar den och nu bytte jag, säger Edvardsen.

Men i den 36:e minuten kunde inte Andersson stå emot längre. Finndell blev återigen målskytt när han satte 2–0 snyggt i bortre burgaveln.

– De spelar fem-fem. Jag har aldrig varit med om något liknande. Men jag tycker att vi löser det ganska bra och jag får göra två mål. Det är väldigt skönt, säger Finndell.

”Som att vi är en del av publiken”

Varberg, som knappt fick låna bollen i den första halvleken, började något bättre i andra men det var Djurgården som gjorde målen. Efter en stunds paus på grund av obehöriga personer på planen kunde Ramus Schüller göra sitt första mål i djurgårdströjan när han satte 3–0 i den 67:e minuten. Innan matchen var slut hann också inhopparen Joel Asoro göra sitt fjärde mål för säsongen framspelad av Sead Haksabanovic.

– Vi går på semester innan vi spelar matchen. Vi var inte här, vi var i publiken och då blir det så här. Jag är oerhört besviken på sättet vi förlorar på. Det är inte okej. Det kännetecknar inte Varbergs BoIS någonstans, säger Oliver Stanicic.

Inte heller tränaren Joakim Persson var nöjd.

– Mer rättvis seger får man leta efter. Jag är tacksam att Fredrik Andersson hade sitt livs dag, annars hade det kunna sluta med betydligt högre siffror. Från början till slut var det Djurgården, Djurgården, Djurgården. Vi hade en plan att vi skulle försöka tråka ut dem och sedan. Men de knäckte koderna ganska snabbt. Det var bara att hålla i sig i karusellen och hoppas att man inte blir avkastad, men det blev vi nog, säger han.

I Djurgården var tongångarna desto muntrare.

– Vi har haft en fantastisk träningsvecka och gör en väldigt bra match. All heder till spelarna i dag, säger Thomas Lagerlöf.

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.