Jannes galna spelarlista: ”Röriga dagar, röriga veckor”

Spelaromsättningen har varit enorm för landslaget.

Ett 25-tal namn har kommit och gått när Sverige spelar fyra Nations Leaguematcher på 12 dagar.

– Det har varit rörigt, säger Janne Andersson inför match tre, mot Serbien torsdag.

PLUS: 20 000 spelare i Elitpojklägret – här är hemliga betygen


Det har varit en omtumlande landslagssamling för Janne Andersson.

Återbud från nyckelspelare inför, spelare som tvingats lämna samlingen på grund av skador och spelare som tackat nej till landslagsspel.

Dessutom är Dejan Kulusevski och Emil Krafth avstängda mot Serbien.

Det tillkommer aktuella frågetecken på grund av skador. Mittbacken Joakim Nilsson avstod sista träningen inför torsdagens möte mot Serbien där Emil Forsberg inte kommer spela från start.

– Emil har spelat en eller två 90-minutersmatcher den här säsongen. Det finns andra som inte heller spelat så mycket och därför måste vi balansera det, förklarar Andersson den komplicerade laguttagningen.

Hur ser du på att det har blivit nya återbud i stort sett varje dag?

– Det var någon som kallade det parodiskt. Det håller jag inte med om. Men det har varit rörigt, röriga dagar och veckor. Det är som det är. Nu får jag syna andra spelare, säger Janne Andersson som också spelar med ett nytt 4–3–3-system.

Finns det skäl att tänka om, att inte hålla fast vid försöket?

– Det är inget försök. Det är en ny riktning. Den stora grejen är att vi spelar med en central forward och två yttrar i vårt anfallsspel. Det är så vi vill spela eftersom Alexander Isak spelar nia i sitt lag, Emil Forsberg spelar tia i Leipzig, Anthony Elanga och Viktor Claesson spelar yttrar.

– Men självklart hade jag gärna haft med spelarna som jag trott skulle vara med framöver nu också. Vi har åtta matcher på oss att testa nu och under hösten. Men i grunden är det inte så våldsamt mycket nytt, säger Janne Andersson.

AIK-mittbacken Sotirios Papagiannopoulos är en av de sent inkallade spelarna:

– Kaotiskt är det inte. Det är många bra spelare som fortfarande finns kvar och det gäller för de som är kvar och oss som kommer in att ta chansen, säger Papagiannopoulos.

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.