Alan Pardew avgår på grund av egna fansen

Alan Pardew avgår från jobbet som tränare för CSKA Sofia.

Anledningen är rasistiska glåpord och bananer från klubbens fans mot de egna spelarna.

– Händelserna före och efter matchen mot Botev Plovdiv var oacceptabla, säger Pardew till klubbens hemsida.

Alan Pardew, 60, har en lång tränarkarriär i England bakom sig men har tillbringat de senaste säsongerna en bit ifrån toppfotbollens mest bländande rampljus.

Efter en sejour i nederländska ADO Den Haag tog Pardew över tränarsysslan i CSKA Sofia i april i år. Men det blev en kort period på den bulgariska ligatvåans bänk.

Under onsdagen meddelade CSKA Sofia att Pardew avgår på grund av rasistiska påhopp från klubbens fans mot de egna spelarna.

– Händelserna före och efter matchen mot Botev Plovdiv var oacceptabla. Inte bara för mig utan även för min assisterande tränare Alex Dyer och för mina spelare, säger Pardew i ett uttalande på klubbens hemsida.

Pardew avgår: ”Tyvärr”

Händelsen som Pardew pratar om är att några fans kastade både bananer och rasistiska glåpord mot klubbens svarta spelare. Detta i samband med hemmamatchen mot Botev Plovdiv den 19 maj.

– Den här lilla gruppen av organiserade rasistiska fans, som försökte sabotera matchen, är inte fans som jag vill coacha mitt lag inför, säger Pardew.

Han tackar dock för en annars fin sejour i klubben.

– Tyvärr har min här tid lidit mot sitt slut.

Alan Pardew kom till CSKA Sofia som teknisk direktör 2020 och tog därefter klivet ner på tränarbänken.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.