Allsvenskan i fotboll

”Jag trodde att jag höll på att dö mitt på planen”

Jake Larsson öppnar upp efter sin storebrors död

Av: 

Hugo Månsson

FOTBOLL

För drygt ett år sedan dog Jake Larssons storebror – till följd av broderns död led han av panikångest i åtta månader.

Nu berättar 22-åringen om en mörk period i sitt liv för Fotbollskanalen.

– Jag trodde att jag höll på att dö mitt på planen, säger han.

Jake Larsson slog igenom i allsvenskan med dunder och brak för två säsonger sedan i Örebro.

Efter en fin säsong med åtta mål och tre assist spekulerades det om utländskt intresse från bland annat italienska Inter.

Men det blev aldrig en utlandsflytt.

I stället drogs 22-åringen med skadeproblem – och blev kvar i Örebro. För Fotbollskanalen berättar Jake Larsson om en mörk period i hans liv efter att hans storebror dött förra året och som följd fick han panikångestattacker.

– Det var en helt ny upplevelse. Det jobbigaste jag har gått igenom i mitt liv. Jag kämpar fortfarande med delar av det, men jag känner att jag har blivit starkare nu. Men det är den jobbigaste perioden som jag någonsin har varit med om. Jag och min bror var som bästa vänner, säger han till Fotbollskanalen.

”Jag trodde att jag höll på att dö mitt på planen”

– När jag fick panikångest så blev jag väldigt yr, fick svårt att andas och ett väldigt tryck över bröstet. Hjärtat rusade, det kunde ibland svartna för ögonen, och det kändes som att man skulle svimma. Det känns som att du får en hjärtattack och så svimmar. Förhoppningsvis behöver ingen uppleva det.

Trots sin brors bortgång och panikångestattacker så fortsatte Jake Larsson att spela fotboll. När Örebro mötte Mjällby i september 2020 kom han till slut till en punkt där han trodde att han skulle dö.

– Det var i samband med en hörna i slutet av första halvlek. Jag blev väldigt yr och blev rädd. Så började hjärtat pumpa jättefort. Som fotbollsspelare och när något sådant händer mitt i en match, det är inte det roligaste som kan hända. Men det hade med min brors bortgång och min sorg att göra. Det var en panikångestattack som jag fick mitt under matchen. Det var extremt jobbigt. Jag trodde att jag höll på att dö mitt på planen. Det var en extremt jobbig känsla, säger han.

– Det blev alldeles för mycket. Min brorsa hade gått bort, jag drabbades av panikångest, jag kunde inte träna. Allt lades på en hög och blev som en stor jävla pannkaka.

Publisert:

LÄS VIDARE

Pekingstjärnans hyllning: ”Han är mer som en pappa till alla”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Örebro SK