Lahdo gjorde första målet – hyllade sin kusin

Mayckel Lahdo gjorde sitt första allsvenska mål när Hammarby besegrade Mjällby med 2–0.

Han firade genom att hylla sin kusin som gick bort för en vecka sedan.

– Det är tragiskt, säger Lahdo.

Hammarby hade svårt att skapa de allra hetaste målchanserna i första halvlek mot Mjällby.

Men Gustav Ludwigson fick göra sitt andra mål för säsongen i den 57:e minuten. Ludwigson nådde högst på en frispark från Nahir Besara och nickade in det som var Mjällbys första insläppta mål i allsvenskan 2022.

Full pott för Hammarby

Astrit Selmani var nära att utöka ledningen ett par gånger om men precis som i premiären mot Helsingborg stod stolpen i vägen.

Selmanis missar gjorde dock inget och Hammarby gick upp på nio poäng i allsvenskan efter tre omgångar, vilket betyder full pott och fortsatt serieledning.

Bajens andra mål i matchen gjordes av Mayckel Lahdo efter en omställning där 19-åringen fick öppet mål och fick fira sin första allsvenska fullträff i karriären.

– Otroligt faktiskt. Jag är jätteglad. Det har varit en dröm att få göra mål framför alla fans, säger Lahdo till Sportbladet direkt efter matchen.

– Det är sjukt. Jag kan inte beskriva det helt, det var underbart.

Lahdo firade målet genom att hylla sin kusin.

– Jag gjorde ett ”M” faktiskt, säger han och fortsätter berätta varför:

– Det här målet var för min kusin som gick bort för en vecka sedan. Det var dedikerat till honom.

– Det är tragiskt. Det har varit lite jobbigt när en så nära kusin går bort. Fotbollen får mig att koppla bort, det har hjälpt mig mycket.

Ilska mot frisparken

Mjällby har sex poäng efter sina två inledande skrällsegrar mot Elfsborg och Djurgården.

– Första 15-20 mot Hammarby är tuffa, de kör full fart framåt. Vi är inte riktigt på tå, vi bör vara det, men samtidigt måste man ge Hammarby att de är väldigt skickliga på kostgräs. Det går snabbt, säger lagkaptenen David Löfquist.

Han var besviken över frisparkssituationen som ledde fram till Hammarbys första mål.

– Det är frispark men vi ska ha frispark tio sekunder tidigare. Får vi frispark där kommer de inte få sin frispark och då kommer de inte göra 1-0. Det är för dåligt. Det är nästan exakt samma situation men de gör sina misstag också och det går inte att skylla på det. Men det är klart att det är frustrerande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.