Officiellt: Isländska klar för Häcken – ”Kunde inte säga nej”

Dilja Zomers.

Så heter Häckens senaste nyförvärv.

– Allt är hundraprocentigt här, säger hon till Sportbladet.

Häcken rustar inför premiären i damallsvenskan. Under fredagen gjorde de gulsvarta klart med sitt senaste nyförvärv. Hon heter Dilja Zomers, är 19 år gammal och kommer senast från isländska Valur.

På meritlistan finns bland annat landskamper för det isländska U17-landslaget och hon har även fått vara med och träna med A-landslaget.

– Jag är väldigt glad. Det dök upp en möjlighet att träna med Häcken och jag kunde inte säga nej till det. Det gick bra och de ville skriva kontrakt med mig, säger 19-åringen.

Kontraktet? Det är skrivet över två år.

– Det känns bra, inte för långt och inte för kort. Sedan får vi se hur det går under de här två åren.

Zomers har provtränat med Häcken de senaste tre veckorna och har även varit med och spelat två träningsmatcher. I morgon, lördag, kan hon göra tävlingsdebut då laget ställs mot Växjö i svenska cupen, en match som Sportbladet sänder (precis som flera andra matcher i cupen).

– Jag har fått ett väldigt bra intryck så här långt. Det är en väldigt bra klubb, tjejerna är bra och de behandlar oss som killarna. Allt är bara hundraprocentigt här. Nivån är högre, det går snabbare och tempot är högre, jämfört med Island.

19-åringen beskriver sig själv som en teknisk och snabb spelare – med bra passningsspel. Hon trivs bäst ute på kanten, men har inget emot att vara forward heller.

– Mitt mål är att få spela i A-laget, men jag får göra mitt bästa på träningarna och sedan är det upp till tränaren att bestämma.

Pojkvännen i samma lag

I slutet av förra året presenterade Häckens herrar Valgeir Lunddal Fridriksson som sitt nyförvärv. Det är Zomers pojkvän.

– Vi var i samma lag hemma också, det är roligt att vara i samma lag nu med. Det gör allt lite enklare.

Tillsammans i Valur, nu i Häcken… kommer ni fortsätta i samma klubb under karriären?

– Haha, jag tror inte det. Det vore roligt, men jag tror inte att det alltid kommer vara så, det var mer en tillfällighet nu.

Till sist, vem av er gör första målet i Häcken-tröjan?

– Jag tror – och hoppas – att det blir jag, haha.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.